Bente Aae (Foto: UiB)

Stavanger2008: Prosjektleder har sagt opp

INTERVJU: Prosjektleder for åpningsseremonien til Stavanger2008, Kristina Telfer, har sagt opp sin stilling i organisasjonen. – Nå har vi bare tiden av veien, men vi skal komme i land, sier informasjonssjef Bente Aae i Stavanger2008. Hun håper Telfers avgang ikke skal virke forsinkende, og sier arbeidet med den omfattende seremonien er i rute.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Av Bjørn Hammershaug

EUs kulturministere utpekte Stavanger-regionen til Europeisk Kulturhovedstad i 2008, sammen med Liverpool i Storbritannia. Med et budsjett på cirka 300 millioner er det duket for en omfattende satsning på kunst og kultur i regionen.

Nylig ble det offentliggjort at prosjektlederen for åpningsseremonien til Stavanger2008 – Kristina Telfer – har sagt opp sin stilling bare en drøy måned før programmet skal lanseres og fem måneder før selve seremonien. Informasjonssjef ved Stavanger2008 Bente Aae (bildet) beklager det som har skjedd, men mener arrangementet ikke står i fare.

Telfer tok fatt på oppgaven som prosjektleder i mai, og sa opp allerede i slutten av juni. Hvorfor sa prosjektlederen egentlig opp sin stilling?

— Det må du nesten få en kommentar fra henne på, svarer informasjonssjef Bente Aae til Ballade i dag.

Beklager avgang

— Vi er lei oss for det som har skjedd. Men nå vil prosjektkoordinator Jørn Snorre Andersen ta over noen av hennes oppgaver. Vi har også et par kandidater til selve prosjektlederstillingen, så jeg håper det som har skjedd ikke skal virke forsinkende.

Stavanger Aftenblad skriver at oppsigelsen skyldes ”dårlig samsvar mellom ressurser og forventninger”. Hva ligger egentlig i dette?

— Det er en kommentar fra Telfer, og den ønsker ikke jeg å spekulere i. Men vi er i rute, og mener at det budsjettet som er lagt til grunn er realistisk. Men dette er en veldig stor produksjon, og ting både kan og vil endres frem til 12. januar. Det tar vi høyde for.

Fransk åpning

Når det gjelder selve åpningsseremonien skal den produseres av det franske produksjonsselskapet Créations & Productions Management International (CPM). De vil være tilbake i Stavanger i begynnelsen av september for å begynne arbeidet med seremonien, i følge Aae.

Aae bekrefter at CPM sitt opprinnelige forslag til åpningsseremoni ble for dyrt for Stavanger2008:

— Ja, men det er nok heller ikke så uvanlig. De leverte et storslagent forslag som ble for dyrt for våre budsjetter som er på cirka 10 millioner. CPM tok med forslaget tilbake og lagde et nytt som var innefor våre budsjetter.

Det er nå bare fem måneder til åpningen av Stavanger 2008, og programmet for åpningsseremonien skal etter planen lanseres den 6. september. Hvilken betydning får Telfers avgang for åpningsseremonien?

— Grovskissene er på plass, men dette er stor og komplisert produksjon. Noe av det viktigste arbeidet foregår likevel rundt om i fylkets kommuner. Alle kommunene deltar i dette prosjektet, og det arbeidet er allerede godt i gang. Kommunene vil starte åpningsseremonien den 11. januar, og komme inn til Stavanger for en felles åpning den 12. januar.

Ny prosjektkoordinator

Jørn Snorre Andersen er ansatt som prosjektkoordinator i Stavanger2008 hvor han skal arbeide spesielt med åpningsseremonien.

Andersen er utdannet sanger og har de siste 13 årene undervist i sang, hørelære og ensembleledelse ved St. Svithun Videregående Skole i Stavanger, hvor han også var prosjektleder for skolens suksessforestillinger Jesus Christ Superstar og Chess. Han har lang fartstid som dirigent både for kor og korps, blant annet som dirigent og stifter av Stavanger Vocalensemble.

Andersen startet i jobben 6. august.

Skal han nå overta hele ansvaret eller søker dere også nye kandidater?

— Det er litt tidlig å si. Han vil overta noen av oppgavene, men vi søker også nye medarbeidere. Vi har allerede et par navn på blokka. Vi rekker å bli ferdige. Men vi har bare tiden av veien og må bruke hvert minutt så godt vi kan, avslutter informasjonssjef Bente Aae.

Det lykkes ikke Ballade å komme i kontakt med Kristina Telfer i dag.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev