Bare Egil på Slottsfjell 2014 (Foto: Otto Alsaker Prestmo)

Slottsfjell sliter med billettsalget

Festivalen i Vestfold nedskallerer målet fra 11 000 til 9000 besøkende per dag.

Kalender

Opera for barna: Mozart som barn

23/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

New York? New York?! Here we go again

25/05/2024 Kl. 17:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

25/05/2024 Kl. 19:00

Oslo

Slottsfjell-festivalen i Tønsberg har ikke solgt ut årets festival. Festivalen som har holdt det gående i 17 år, og så sent som i 2015 var utsolgt allerede i februar, har i år fortsatt 2000 usolgte festivalpass, under en måned før festivalen går av stabelen. Dette har ifølge Dagbladet ført til at festivalen må gjøre endringer.

– Vi i Slottsfjell har skalert ned våre forventninger om 11 000 publikummere per dag til 9 000 publikummere per dag. Dette innebærer også at vi må redusere våre kostnader. Derfor har vi måttet kontakte innholds- og produksjonsleverandører og spurt om de kan redusere kostnadene for at vi skal komme i mål med årets festival, sier Sarah Winona Sortland, presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen til Dagbladet.

Les også: Hvor mange festivaler er det plass til?

Ingen, hverken av artister eller leverandører, skal ha trukket seg etter at festivalen tok kontakt.

– Vi har et veldig godt forhold til leverandører og musikkbransjen og vi er svært takknemlige for at alle har vært med og stilt opp for festivalen. Kjærligheten for Slottsfjell er stor og dette skal ikke knekke oss. Dugnadsånden som er blitt vist motiverer bare i enda større grad til å fortsette å levere festival på Slottsfjell i mange, mange år framover, sier Sortland, til Dagbladet.

Det dårligere billettsalget tilskrives hard konkurranse i festivalmarkedet i Vestfold. Særlig fra Stavernfestivalen som har omlag dobbelt så stor kapasitet, ligger kun en time lenger sør, holdes en uke etter Slottsfjell. Daglig leder for Stavernfestivalen, Gard Erik Mortensen mener på sin side at det like mye handler om det samlede festivaltrykket, og trekker frem både Kadetten og Palmesus, som begge går av stabelen i juli, i tillegg til Eminemkonserten som har solgt ut 50 000 billetter. Også det i juli.

– Nei, jeg tror ikke vi har gått dem i næringa. Vi har ulik musikkprofil, er hakket mer kommersielle enn dem og har trua på at det er det som må til for å overleve. Hvis de sliter i år er det trist. Slottsfjell fortjener alt godt og vi ønsker dem lykke til, sier Mortensen til Dagbladet.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.