Ny styreleder i NOPA, Ole Henrik Antonsen (Foto: Marthe Vee/NOPA)

Ole Henrik Antonsen ny styreleder i NOPA

– Jeg er stolt over å bli vist denne tilliten, samtidig som jeg må si det er med en viss ærefrykt jeg går til jobben. Vi står midt i en krise som mer eller mindre hele Norge er rammet av, ikke minst musikkbransjen, sier den nye styrelederen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den tidligere nestlederen i NOPA ble valgt som styreleder av foreningen for komponister og tekstforfattere på generalforsamling mandag 25. mai.

– Jeg er veldig bekymret for de tapene som skjer akkurat nå, men som ikke bokføres før neste år, sier han i en pressemelding fra NOPA.
– Mange har sin hovedsesong i sommermånedene. Festivaler, spel og store konserter skulle faktureres av TONO i høst, og utbetales som vederlag til våre medlemmer neste år. Dette blir det ikke noe av nå, og jeg kan ikke se at noen av kompensasjonsordningene vi har sett så langt vil fange opp dette. Vi trenger alle ledd av bransjen intakt når dette er over.

–  Øke verdien av musikk
Antonsen er låtskriver og produsent, og har vært tilknyttet studioene NewClear Sound og Waterfall. Han har skrevet for blant annet Jan Werner, Maria Arredondo, Tone Damli, Lene Marlin, Shayne Ward, Jamie Scott, Mel C og Teddy Geiger.

I tillegg er han redaktør i Musikkpraksis, og lager podkasten «Bak spakene». Han har vært 1. nestleder i NOPA det siste året, og har tre års erfaring fra NOPAs styrearbeid.

De viktigste sakene for NOPA fremover vil være å ivareta opphaverne og å øke verdien av musikk, forteller den nyslåtte styrelederen.
– På kort sikt er koronakrisen altoverskyggende. Det meste vil dreie seg om at også opphavere må bli ivaretatt gjennom krisen, og å komme oss helskinnet igjennom. Når omstendighetene etter hvert tillater å jobbe med andre ting, er jeg opptatt av å få opp norskandelen i strømming og kringkasting. I Norge spiller vi mindre av vår egen musikk enn alle andre land det er naturlig å sammenligne oss med. Et stort paradoks når det går bedre enn noen gang i utlandet.

– En annet moment er å øke verdien av musikk. Et viktig skritt i riktig retning vil være å få implementert EUs opphavsrettdirektiv, som de nordiske EU-landene nå er i gang med. De må være ferdig i 2021, og snart kan ikke Kulturdepartementet lenger toe sine hender og bruke unnskyldningen «vi skal se hva de andre gjør først.»

Nytt styre
NOPA har seks års virketid i styreverv, og det var derfor valgkomiteens oppgave å finne ny leder i år, i tillegg til nye styremedlemmer. Nytt styre ble valgt av NOPAs generalforsamling, som ble holdt digitalt og strømmet direkte fra Sentralen i Oslo. Ole Henrik Antonsen tar over styreledervervet etter Ingrid Kindem, som har hatt vervet de siste seks årene.

Styret fikk også to nye faste medlemmer, Samsaya Sampda Sharma og Kjetil Bjerkestrand. På varaplass kom Anette Gilje inn som ny representant.

NOPAs nye styre består av Ole Henrik Antonsen (styreleder), Kate Havnevik, Karoline Krüger, Tove Bøygard, Torgny Amdam, Samsaya Sampda Sharma og Kjetil Bjerkestrand. Varamedlemmer er Anneli Drecker, Eirik Myhr, Lage Thune Myrberget, Anette Gilje, Aggie Peterson, Tom Roger Aadland og Trygve Skaug.

 

Foreningen Ballade er eier og utgiver av redaksjonelt uavhengige ballade.no. NOPA, Norsk Komponistforening og Musikkforleggerne er medlemmer i Foreningen Ballade.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev