Larry Bringsjord 2 2006 (Foto: FONO)

Ny global indie-organisasjon

Verden fått en ny musikkorganisasjon. Akronymet WIN ble presentert og forklart under årets Midem-messe i Cannes, som går av stabelen akkurat nå: World Independent Network er en sammenslutning av uavhengige plateselskaper som sier de vil «kjempe for større kulturelt mangfold pluss økte markedsandeler, bedre markedstilgang for uavhengige plateselskaper og også være et organ for kollektive forhandlinger på globalt nivå.» – Det er gledelig at indie-selskapene nå slår seg sammen, sier FONO-sjef Larry Bringsjord.

Kalender

Av Tomas Lauvland Pettersen, redaktør for mic.no/english

Gårsdagen markerte også startskuddet for en ny musikkorganisasjon: en sammenslutning av verdens uavhengige plateselskaper som nå går sammen under navnet WIN – Worldwide Independent Network.

Organisasjonen som skal kjempe for «større kulturelt mangfold pluss økte markedsandeler, bedre markedstilgang for uavhengige plateselskaper og også være et organ for kollektive forhandlinger på globalt nivå», skal ledes av britiske Alison Wenham. Hun har tidligere ledet Storbritannias indie-organisasjon AIM i en årrekke.

— Det er utfordrende men også spennende å skulle representere den uavhengige sektorens interesser på et world-wide nivå, sier Wenham til Ballade:

— De uavhengige selskapene har mye å tjene både på et kreativt og et næringspolitisk plan gjennom WINs posisjon som en forkjemper for indie-sektorens interesser.

WINs visepresident David Vodicka legger til: – Opprettelsen av WIN er et symbol på indie-sektorens modenhet og sterke vekst. Prinsippet om at sammen er vi sterke har blitt bevist en rekke ganger opp i gjennom historien – WIN vil bekrefte at dette prinsippet også gjelder i musikkindustrien.

De norske uavhengige plateselskapenes organisasjon, FONO, vil spille en viktig rolle i den nye interesseorganisasjonen sier leder Larry Bringsjord:

— FONO vil være en aktiv deltager i WIN etter hvert som arbeidet blir konkretisert og organisasjonen kommer på plass. Det er gledelig at indie-selskapene nå slår seg sammen, vi har mange felles interesser og vi står ovenfor en rekke generelle problemstillinger som gjelder alle i denne sektoren.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev