Digital korpsøving hos Lerstad skolekorps (Foto: Lerstad skolekorps' Facebookside)

Koronasituasjonen: Kor og korps får øve sammen igjen

Helsedirektoratet godkjente onsdag kveld Norsk musikkråds smittevernveileder for trygge musikkøvelser. Med to meters avstand og maks 30 sammen kan band, orkestre og andre musikklag igjen spille sammen.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Med to meters avstand mellom hver person og maks 30 personer sammen kan lagene nå gjenoppta musikkøvelser i tråd med helsemyndighetenes smittevernråd, opplyser Norsk musikkråd i en pressemelding onsdag kveld.

Styreleder Bjørgulv Vinje Borgundvaag i Norsk musikkråd jubler over at klarsignalet fra helsemyndighetene har kommet.
– Musikk er svært viktig for folkehelsen. Koronarestriksjonene har rammet kulturlivet hardt. De økonomiske konsekvensene er betydelige, men det sosiale og inkluderende fellesskapet som oppleves på musikkøvelsene har også vært dypt savnet, sier han.

– Det er svært viktig at fellesøvinger nå kan tas opp igjen, samtidig som smittevernet ivaretas, både for utøvernes del og for å kunne gi publikum tilgang til levende musikk, sier Borgundvaag.

Selv om kreative løsninger for digitalt samspill har blomstret, fungerer bare skjermspill når få spiller sammen, skriver Norsk musikkråd i meldingen, og forklarer at lydforsinkelser og bokseklang gjør internett til en dårlig erstatning for de fysiske møtene.

– Vi fanger opp mange barn og unge som aldri kommer på førstelaget eller faller fra i idretten, hos oss er det ingen reservebenk, sier generalsekretær Bjarne Dæhli, som takker alle frivillige som har bidratt til digitale alternativer og som har holdt motet oppe i den første fasen. Han er også glad for at lagene i musikk-Norge har fulgt rådet om å avvente fysiske øvelser.
– Musikk-Norges frivillige har lagt ned 100.000 ekstra dugnadstimer for å hjulene i gang så godt det lar seg gjøre, den innsatsen står det respekt av!

Veilederen beskriver flere viktige forholdsregler, blant annet å ikke berøre andres instrumenter eller utstyr, og å sørge for at øvingslokalet er stort nok. Veilederen for trygg øving er foreslått av kor, korps, band og orkestre, og er tilgjengelig på musikk.no/smittevern

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this