Vinterjazz-Some-18

Hysj!Hysj! importer EMI- og Virgin-titler

Butikkjeden Hysj!Hysj! og plateselskapene EMI og Virgin er i følge FaroJournalen i forhandlinger. Hysj!Hysj! har lenge vært misfornøyd med rabattordningene, og har gått til det skritt å importere EMI- og Virgin-titler direkte fra utlandet. Selskapene håper nå å få en løsning på konflikten.

Kalender

Toner og Tanker på Malerhjemmet

03/12/2023 Kl. 16.00

Viken

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

— Vi er i forhandling med EMI/Virgin om en ny avtale, sier en ordknapp Clifford Maylan på vegne av Hysj!Hysj!.

— Vi har gått ut med utspill overfor Hysj! Hysj!, og de har indikert at de er villige til å godta utspillet, forteller Frank Hauge, salgssjef i EMI og Virgin, som har felles salgskontor.

Etter det Faro Journalen opplyser i sin nyeste utgave, er det misnøye med at enkelte av Hysj!Hysj! sine konkurrenter får større rabatter på innkjøp av plater som har ført til konflikten. Konflikten har toppet seg med at Hysj Hysj importerer Virgin- og EMI-titler fra utlandet.

— Det stemmer. Vi har importert flere Virgin- og EMI-titler fra andre EU-land, noe som i dag er fullt lovlig, sier Maylan.

Fra EMIs side har det vært noe misnøye med at Hysj!Hysj! ikke alltid er like flinke som sine konkurrenter på å fronte nye artister.

— Det er flere butikkjeder som er flinkere til å trå til på nye ting. De leverer det vi kan forvente i forhold til de rabattene vi gir, sier Hauge, som beskriver direkteimporten til Hysj!Hysj! som unødvendig.

Hauge trekker frem både Akers Mic, Platekompaniet, Free Record Shop og en del selvstendige detaljister som flinke.

— Det svikter til tider litt på markedsfølelsen og musikkinteressen hos innkjøpsledelsen hos Hysj!Hysj!. Det er fortsatt dyktige folk igjen i sisteleddet, men vi savner folk i ledelsen som har et bedre forhold til markedet i dag, avslutter Bakke.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.