Jonas Fjeld

Jonas Fjeld på turné

I slutten av april gjenutgir BMG plata «Rick Danko, Jonas Fjeld, Eric Andersen» fra 1991 med et konsertopptak fra jazzfestivalen i Molde som bonus. Samtidig legger Fjeld og Andersen ut på en intim klubbturné med The Bands Garth Hudsons som erstatning for avdøde Rick Danko.

Kalender

Lørdagsopera

20/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

OperaFest!

20/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

20/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

— Jeg og Eric snakket om å gjøre noen jobber for å markere utgivelsen, og vi kom på å spørre Garth om han ville være med. Han hadde jævla lyst, og sa ja med en gang. Så vidt jeg vet er vel dette første gangen Garth gjør konserter i Norge siden The Band, sier Fjeld.

«Danko/Fjeld/Andersen» har lenge vært umulig å oppspore. Derfor gjenutgir BMG plata 23. april som dobbel-CD. Bonus: Et 16 låters konsertopptak av trioen fra jazzfestivalen i Molde i 1991, tatt opp med hjelp av en mikrofon.

— Det blir koselig og artig og spille de gamle låtene der igjen. Jeg hadde egentlig ikke regna med å spille de igjen etter at Rick døde i desember i 1999, men nå blir det nesten som en slags hyllest å regne.

Samarbeidet mellom Rick Danko, Eric Andersen og Jonas Fjeld begynte etter at Fjeld besøkte Andersen i hans hjem i Woodstock i 1990. Fjeld deltok på en konsert med et solosett, men det var først på festen etter konserten at de tre begynte å synge flerstemt. Nachspielet resulterte med tid og stunder i to plater; «Rick Danko, Jonas Fjeld, Eric Andersen» fra 1991 og «Ridin’ On The Blinds» fra 1994.

Turneen blir på vel to uker, og spillejobber i Drammen Teater 18. og 19. mai og Varden kulturhus i Asker 15. og 16. mai er allerede booket inn.

— Vi er fortsatt på jakt etter flere spillesteder, og turneen blir en intim, akustisk klubbturné. Så håper jeg bare på at folk får barnevakt og får tid til å komme på såpass kort varsel, humrer Fjeld.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.