Patey's Pipe (Foto: pateyspipe.com)

Club 7-mimring i Munkedamsveien

Lørdag arrangeres en konsertaften i Club 7s ånd på Cafe Stenersen i Munkedamsveien i Oslo. Club 7 var lokalisert i Munkedamsveien fra 1972 til nedleggelsen i 1985. Initiativtakere til denne konsertkvelden er tidligere ansatte på Club 7 og musikere som var tilknyttet miljøet rundt stedet. Flere gamle Club 7-rever stiller på scenen på Cafe Stenersen, og bandene Patey’s Pipe og Doin’ Gram skal varme gamle klubbhjerter. – Vi savner Club 7, og ønsker å mimre litt, sier Bent Patey, som er en av initiativtakerne til denne konsertkvelden.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen

Club 7 startet tidlig på 60-tallet og hadde mange lokaliteter før klubben havnet i Munkedamsveien 15 på fast basis i 1972. Club 7 og miljøet rundt blir betraktet som et svært viktig sted for norsk musikk i sin eksistensperiode. Nå tar gamle arbeidstakere på klubben og musikere fra miljøet rundt opp tråden for en kveld.

— Det er ikke snakk om noen gjenoppstandelse av Club 7, men vi som står bak dette arrangementet savner Club 7 og miljøet rundt, og ønsker å lage en anledning for å mimre litt, sier Bent Patey.

Blir det en engangsforeteelse, eller kommer dette til å bli faste arrangementer på Cafe Stenersen?

— Vi håper å få det til på en fastere basis, men det avhenger av hvordan det går på. Vi trenger et visst oppmøte for å få det til å gå rundt. Det burde ha en viss interesse blant folk. Club 7 som institusjon hadde en enorm betydning for musikklivet i Norge. Det er mange band som har oppstått i Club 7-miljøet, sier Patey.

Hva blir innholdet på arrangementet?

— På gamle Club 7 var det diktopplesing, stand up-lignende ting, konserter og utstillinger. Vi håper å bringe noen av disse elementene til live igjen, sir Patey.

På lørdag stiller Patey med sitt eget band Patey’s Pipe, som også består av Brynjulf Blix, Frode Larsen og Per Eriksen. I tillegg spiller bandet Doin’ Gram med Jan Dahlen, Eivind Godal, Ove Brun, Bjørn Scharning, Jostein Fonnes og Ann Iren Ødeby.

I tillegg skal det gjøres ekstra stas på Hans Marius Stormoen, medlem av Public Enemies og Dream, og en sentral skikkelse i Club 7s oppstart og videre historie. Pål Bodin skal være DJ, Wiggo Norsted skal feste begivenheten på film.

Scene er åpen, og publikum oppfordres til å komme med bidrag i god gammel Club 7-stil.

De som ønsker et innblikk i klubbens historie kan lese boka Club 7, ført i pennen av professor Tor Egil Førland. Den ble gitt ut på Pax Forlag i 1998. Konsertkvelden finner altså sted på Cafe Stenersen i Munkedamsveien 15 i Vika lørdag 29. april. Dørene åpner kl. 19.00.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev