Behnam Farazollahi_bak (Foto: Kjeld-Willy Hansen)

Strid om festivalbilletter

Slottsfjellfestivalen er godt i gang og bruker oppmerksomheten til å rette sitt skyts mot Kristiansand og Quart. – De blåser opp salgstallene sine og skaper forvirring, sier Benham Farazollahi.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen
Quartfestivalen regnet i år et fem-dagers ukepass om til to billetter per dag i festivalens billett-regnskap. Argumentasjonen var at ukepasset ga billettholderen tilgang til både Live-delen og Beach-delen.
Dette reagerer mediesjef Benham Farzollahi i Slottsfjellfestivalen på. Han sier til Dagbladet at Slottsfjell på grunn av tellingen til Quart fremstår som mye mindre enn Kristiansandsfestivalen, og at Quart gir et forvrengt bilde av seg selv.
— De blåser opp salgstallene sine og skaper forvirring, både blant publikum media og næringsliv.
Farazollahi etterlyser et felles tellesystem og et reglement for billettsalg slik at alle stiller likt. Han mener det nå er alt for mye fram og tilbake, noe som framstiller festivalbransjen som useriøs.
— Quart ødelegger dermed for alle, er Farazollahis påstand.
Quartsjef Arild Buli repliserer til Dagbladet at Quart på ingen måte forsøker å blåse opp besøkstall, og han ser ingen problemer med deres måte å telle på. Buli er ikke fremmed for tanken om et felles tellesystem for festivalene.
— Det høres fornuftig ut å plassere festivalene under en slags paraply, og da synes jeg vår modell er ganske riktig.
Øyafestivalens Jonas Prangerød mener et felles system kan bli vanskelig å gjennomføre siden festivalene fungerer på ulike måter. Prangerød mener det er viktig å skille mellom tall på solgte billetter og besøkstall. Ofte er presse, frivillige og artister med i beregningene over antall besøkende.
— Samme hvor mye man teller så betyr det ikke mer inntekter, sier Prangerød, som i motesetning til Farazollahi ikke kan se at denne problemstillingen gir noen umiddelbare negative konsekvenser.
Slottsfjellfestivalen startet i går og avslutter lørdag.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev