Kor-90 i Åmot Kirke, Modum

Nasjonal bevilgning fra Det Norske Komponistfond til Kor-90

Ikke før har musikkensemblet Kor-90 har fullført en vellykket jule- og adventsturné for 9. gang, så kommer nyheten om at Det Norske Komponistfond har bevilget 60 000 til Kor-90. – Dette er som å vinne i lotto, fordi svært mange kjemper om samme midler, sier Ola Narten Svendsen i Kor -90. Håndslaget skal nå føre til splitter ny kirkemusikk i gospel- og soul-sjangeren.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Vi har søkt utallige ganger, men fått avslag. Vi håpet søknaden ville gå inn til slutt, men turde ikke helt å tro på det. Det er bestandig like spennende, sier en glad og fornøyd Ola Narten Svendsren i Kor -90 på Gjøvik.

— Det eneste som hjelper er å smøre seg med tålmodighet. Det må man ha i denne bransjen som er knallhard på fordeling av midler. Det er svært mange som kjemper om samme midler i en jungel av sjangere og søkeinstanser.

Den bevilgede støtten, som kom fra Komponistfondet nå 9. desember, er til gospeloratoriet «The River». Komponisten er Kor -90s musikalske leder Martin Alfsen, som denne måneden også fikk 15 000 fra Fond for lyd og bilde i tekststøtte.

— Musikken på ”The River” blir i retning tradisjonell gospel & soul, kanskje med noen svarte solister, eventuelt fra New Orleans, der musikken har ingredienser fra kjente temaer og er nykomponert., sier Narten Svendsen. Urpremieren er planlagt for høsten 2006 – med fullt komp og blåsere.

Martin Alfsen er fra Oslo, og har som komponist, arrangør, musiker, produsent og korleder blitt et kjent navn i gospel og kristen musikk i Skandinavia. Også Kor-90´s tidligere bestillingsverk har vært populære, der interesserte arrangører i og utenfor distriktet nærmest har stått i kø for å få første fremføring.

— Det skulle ikke forundre oss om også det vil skje med denne musikken, som er svært tilgjengelig og som befinner seg i den populære sjangeren gospel/soul/jazz. Den nye bevilgningen er en stor gulrot for oss som virkelig gir glød i ensemblet til nok en gang å satse på større musikkprosjekter, heter det fra Kor -90, som nå ser frem til å gi seg i kast med den nye oppgaven.

Også fire ganger tidligere har Kor-90 fått penger til å bestille egen musikk. Tidligere bestillinger har vært gospelkantaten ”Sela” av Martin Alfsen (1997), storverket ”Logos – 2000 år med Kristus av Jens Wendelboe og Martin Alfsen (2000), oratoriet ”Thomas” av Hallgrim Bratberg (2002), og negro spirituals-verket ”Shout all over God´s Heaven” av Martin Alfsen (2004). Både ”Sela”, ”Logos – 2000 år med Jesus Kristus” og ”Shout all over God’s Heaven” utløste platekontrakter.

Kor-90 ble startet i 1990 av bassist Kjetil Nilssen, dirigent, komponist og pianist Jon Sverre Lotterud og saxofonist Ola Narten Svendsen, og har siden fremstått som et gospelkor med høye ambisjoner og ditto aktivitetsnivå. Kor-90 består av rundt 40 sangere der flesteparten har sang- og korpedagogisk bakgrunn. Siden starten har koret jobbet stabilt med en samling i måneden.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev