Den flygende hollender/ Foto: Frédéric Desmesure / Opéra National de Bourdeaux

Klart for høstens store operaforestilling i Bergen

Den Nye Operas ”Den flygende hollender” har premiere i Grieghallen lørdag 1. november kl. 18.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Richard Wagners populære opera handler om den hollandske kapteinen som er dømt til å seile sitt spøkelsesskip på havet til tidenes ende. I Wagners opera kan han bare reddes fra sin hvileløse ferd av en kvinnes betingelsesløse kjærlighet.

Legenden om hollenderen har inspirert utallige forfattere og kunstnere. Den verdenskjente amerikanske regissøren Francesca Zambello har i sin iscenesettelse skapt en visuelt spektakulær forestilling, med betydelige innslag av nysirkus i form av akrobater i stiger og tau.

Blant solistene er Johannes von Duisburg (Hollenderen), Annalena Persson (Senta) og Ketil Hugaas (Daland).

Duisburg gjorde sin operadebut i rollen i Schwerin i 1991. Da var han tidenes yngste til å ikle seg rollen. Siden har han sunget rollen på store operahus i hele Europa. Persson er en ettertrakter Wagnertolker som har sunget rollene som Isolde, Sieglinde, Senta og Ortlinde ved en rekke operahus. Persson var også tidenes yngste Isolde da hun sang rollen i en alder av 31 ved Glyndebourne Festival Opera. Norske Hugaas er en hyppig gjestene solist i Bergen. Nå kommer han rett fra rollen som Storinkvisitoren ved den kritikerroste oppsetningen av ”Don Carlo” i Oslo.

Fra orkestergraven bidrar Bergen Filharmoniske Orkester under ledelse av Andrew Litton, og Den Nye Opera sitt kor på over 70 sangere finner også plass på scenen.

For mer informasjon og detaljert programplan, se Den Nye Opera sine hjemmesider.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev