August Schieldrop ble Årets musiker under UMM 2020 (Foto: Egil Hofsli / Norsk kulturskoleråd)

August Schieldrop Årets musiker i Ungdommens musikkmesterskap

Mange gjeve priser delt ut under musikkmesterskapet for de under 26 år.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Da Ungdommens musikkmesterskap 2019–2020 ble avsluttet søndag 19. januar med finalekonsert og kåring av Årets musiker, var det tubaist August Schieldrop (20) fra Oslo som stakk av med prisen.

Årets musiker mottar 50 000 kroner samt et solistoppdrag med KORK. Pengepremien er gitt av et legat ved Norges musikkhøgskole (NMH), og juryen som dømte på prisvinnerkonserten og finalekonserten bestod i år av Arve Tellefsen (juryleder), Ingfrid Breie Nyhus og Christian Lundqvist.
– Det gikk veldig bra i dag, men det var mange flinke her, så jeg var ikke sikker på å vinne, sa Schieldrop etter premieutdelingen.

– Jeg ser fram til solistoppdraget med KORK, og premiepengene går nok til nytt instrument, det behøves flere, sier prisvinneren, som har spilt tuba siden 10-11-årsalderen, etter å ha begynt musikkarrieren med valthorn – litt motvillig.
– Jeg ville egentlig spille baryton i korpset, men det var det mange som ville, så jeg måtte vente på tur.
Schieldrop er i dag førsteårsstudent ved Norges musikkhøgskole, og har en drøm om å bli profesjonell musiker, gjerne med en arbeidshverdag der han kan veksle mellom å være solist og orkestermusiker.

Flere gjeve priser utdelt
Tidligere på dagen spilte de beste av mesterskapets yngste deltakere på prisvinnerkonserten. De kjempet om å bli Årets talent (nye priser innført i år) i de ulike disiplinene, og vinnerne av disse prisene ble kunngjort under finalekonserten:

Pianisten Hector Maximilian Serafin Kraggerud fra Bærum (10 000 kr som Årets talent i klasse 1), akkordeonisten Tarik Mesic fra Bærum (20 000 kr som Årets talent i klasse 2) samt trombonisten Maria Oftestad fra Oslo og pianisten Nikita Khnykin fra Oslo (som deler 30 000 kr som Årets talent i klasse 3).

Årets publikumspris ble utdelt etter avstemning blant publikummet på prisvinnerkonserten, og også denne prisen gikk til pianisten Nikita Khnykin, som fikk 7000 kr fra Norsk Noteservice. Norges Musikkorps Forbunds talentpris gikk for øvrig til Håvard Breistein fra Bjørnafjorden.

Blant ensemblene i eldste klasse, som konkurrerte på finalekonserten sammen med de eldste solistene, ble det førsteplass til slagverkstrioen Bathos fra Oslo, som ble belønnet med 30 000 kr fra NMHs legatmidler.

– Ellers drysset det flotte konsertoppdrag i både inn- og utland samt pengepremier fra også andre sponsorer over samtlige deltakere på prisvinnerkonserten og finalekonserten, forteller arrangørene i pressemeldingen. UMM arrangeres av Norsk kulturskoleråd, Norges Musikkorps Forbund, Musikkpedagogene Norge og Norges musikkhøgskole, og alle musikere under 26 år kan delta i UMM.
– Dette er mesterskapet med de mange vinnerne. Her kåres ikke enere, toere, og så videre. Her deles det ut førstepriser, andrepriser og så videre. Når flere utøvere oppnår samme høye poengsum blir det utdelt flere førstepriser i samme klasse. Alle deltakere får en begrunnelse for juryens dom.

Stillinger

Festivaldirektør

Nordland Musikkfestuke

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev