Bugge Wesseltoft

Stjernehjelp til Madagaskar

Paolo Vinaccia, Bugge Wesseltoft, Audun Erlien, Knut Reiersrud, Nils Petter Molvær og Bendik Hofseth har alle sagt ja til å hjelpe til på solodebuten til artisten Dozzy fra Madagaskar. Det snakkes allerede om utgivelse på Blue Note Records og turné i USA og Canada.

Kalender

— Vi starter innspillingen på mandag i Bugge Wesseltofts studio, Bugge’s Room, forteller Paolo Vinaccia, som er både produsent, mikser og musiker for innspillingen. Allerede søndag er det mulig å sniklytte litt på flere av musikerne. Både Dozzy, Vinaccia og Erlien stiller på søndagens tedans på Jazid i Oslo, kl. 14-22.

Gitaristen og sangeren Dozzy (Theogene Randriamanpionona) er fra Madagaskar, er bosatt i Belgia og medlem av bandet Njava, som har gjort flere konserter i Norge. Musikeren har norsk kjæreste og ble kjent med Vinaccia da de to tilfeldigvis havnet på samme jam på osloklubben The Nomad.

— Jeg har tidligere spilt med gitaristen D’Gary fra Madagaskar, så Dozzy ble forbløffet over at jeg kjente til gassiske rytmemønstre, forteller Vinaccia.

— Etterhvert som vi ble bedre kjent, ble Dozzy interessert i de mer moderne og originale lyd- og rytmemønstrene som norske musikere bruker. I EU har man en veldig A4-tankegang i forhold til lydbildet, og Dozzy ønsker å gå en litt annen vei enn Njava på sin soloplate. Den blir mer jazza, med innslag av acid jazz, men ingen maskiner.

Njava har kontrakt med EMI Belgia, men Vinaccia forteller at Blue Note Records allerede skal ha meldt sin interesse for Dozzys soloplate. Og turnéforespørslene har allerede ramlet inn fra USA og Canada, selv om intet er avgjort ennå.

— Vi starter med en ukes arbeid i Bugge Wesseltofts studio, med Audun Erlien på bass. Dessuten har både Knut Reiersrud, Nils Petter Molvær og Bendik Hofseth sagt at de kommer innom for å leke med oss. Etter planen skal plata slippes i løpet av sommeren.

Men allerede søndag kan altså oslofolk oppleve Dozzy i samspill med Vinaccia, Erlien, Marvin Charles, Ketil Gutvik og marokkanske Michy. Åstedet er Jazids nye søndagsscene Tedans, en ukentlig, famtilievennlig søndagsklubb, som arrangeres for tredje gang.

— Jeg ønsker å slippe til masse barn på scenen, for at de skal få spille, daske og banke på instrumentene. Samtidig vil DJer ta opp lydene og mikse det. Det kan bli en flott gave til barna, og i beste fall kan det ende opp som en helt ny form for barneplate, drømmer Vinaccia.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.