Highasakite på Kongsberg Jazzfestival 2019

Jazzer opp Åge

Erlend Skomsvoll skal omarrangere låter av Åge Aleksandersen til årets Jazzfest i Trondheim.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Musiker, arrangør og komponist Erlend Skomsvoll har tidligere blitt viet mye oppmerksomhet for samarbeid med internasjonale jazzstørrelser som Chick Corea og Pat Metheny.

Nå skal Skomsvoll gi seg i kast med en annen storhet, nemlig Åge Aleksandersen. Det er adressa.no som melder dette.

I den store gryte
Skomsvoll skal omarrangere låter av Aleksandersen og presentere dem på avslutningsdagen av jazzfestivalen Jazzfest i Trondheim den 14. mai.

— De som kjenner måten jeg arrangerer på, for eksempel i samarbeidet med Metheny og Corea, vet at jeg nullstiller materialet jeg skal bruke. Og så fordyper jeg meg i tekster, musikalsk innhold, historiske referanser og så videre. Jeg putter det i den store gryta og ser hva som kommer ut på andre siden, forklarer Skomsvoll til adressa.no.

Aleksandersen er ikke involvert i prosjektet og kommer ikke til å medvirke på scenen, men gir uttrykk overfor avisen at prosjektet virker spennende.

— Det er kjempeflinke folk som jobber med dette. Det blir interessant for folk å høre musikken med nye farger, sier han.

Den trønderske sangskatten
Det er Ernst Wiggo Sandbakk som er initiativtager til prosjektet. Sjefen for Jazzfest mener det er på tide å sette fokus på den trønderske sangskatten og har tro på at ideen kan utvikle seg til en serie med konserter.

— Hvis det er opp til meg blir dette en konsertføljetong som vi lett kan holde gående i ti, femten år, sier Sandbakk til adressa og nevner band som DumDum Boys, Stage Dolls, Hans Rotmo, Difference, Knutsen og Ludvigsen og Motorpsycho.

Gruppen som skal framføre musikken består av ti studenter fra Jazzlinja i Trondheim.

Jazzfest skjer mellom 11. – og 14. mai.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev