Øyapublikum i 2019 – i fri bevegelse og plassering – sist festivalen kunne arrangere normalt. (Foto: Mathias Erthnæs)

Øyafestivalen: – Usikker sommer, selv med beste scenarie

En av Norges største musikkfestivaler ser mørkt på mulighetene for festivalsommer 2021. Også etter dagens nyheter om hurtigtest av publikum i kø.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Som Ballade.no skriver om i dag, har kulturministeren presentert en plan for publikum med koronapass og hurtigtester for å øke pubilkumsantall i sommer.

Tonje Kaada er daglig leder i Oslofestivalen Øya, og peker på at de fleste musikkfestivalene ikke kan fylle reglene som kommer for å nå maksantall fra myndighetene for 10 000 publikummere – «toppkategorien» krever nemlig både tilviste, faste plasser og koronapass eller negativ hurtigtest. Dette antallet ligger nærmest en vanlig Øyafestival i normalår:

– Det er veldig mye uforutsigbarhet og usikkerhet knyttet til det som kom i dag. Vi vet ikke når fasene starter, om det blir regionale innstramminger, og ikke minst så vet vi ingenting om hvordan den økonomiske kompensasjonen rundt redusert kapasitet blir, skriver Kaada i en epost til Ballade.
– For Øya sin del så er selv det mest optimistiske scenariet med 5 000 publikum lite forenelig med den publikumsopplevelsen som vi ønsker at Øyafestivalen skal representere, i tillegg til at det for øyeblikket er økonomisk risikosport når vi ikke aner noe om de økonomiske rammene.

Kulturminister Abid Raja viser til at kompensasjonsmidler for sommermånedene juli og august kommer fra regeringa en gang neste uke.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev