© serena-maneesh.com

Norsk Kulturråd drysser penger over 2010

Kulturrådet har fordelt nærmere 40 millioner kroner til festivaler og det rytmiske musikkfeltet. Se listene her.

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

05/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

08/08/2021 Kl. 19.00

Oslo

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/08/2021 Kl. 18.00

Oslo

Musikerstøtten og Arrangørstøtten hadde i 2009 en budsjettramme på 10 millioner kroner hver. For inneværende år ble 414 ulike musikktiltak i det rytmiske musikkfeltet støttet. Det rytmiske musikkfeltet er definert som pop, rock, jazz, folkemusikk, verdensmusikk samt alle undersjangre og blues og visesang.
For 2010 er potten økt til 24 millioner kroner, 12 millioner for hver av ordningene.
I siste tildelingsrunde 2009 er 5,1 millioner bevilget samlet for begge ordningene. Serena Maneesh, Atomic, Beady Belle, Gammalgrass, Kobert, Gjermund Larsen trio, Jaga Jazzist, Humcrush og Susanna Wallumrød duo-og trio er mottagere i Musikerstøtten.
I tillegg kommer tilskudd til turneer i utlandet for band som Ungdomskulen, I Was A King, Håvard Wiik Trio, Gothminister og Håvard Stubø Quartet.
Se Kulturrådets liste over musikerstøtten her.
Arrangørstøtten tildeler bransjefestivalene by:Larm og Folkelarm samt Eggstockfestivalen støtte for 2010. Konsertserier som Bhang Lassies og Oslo Experimental på The Villa, Ira Ira, Dans for Voksne, Folk på Schous får også støtte. I tillegg har tromsø jazzklubb blitt tildelt treårig støtte og vil motta 825 000 kroner i årene 2010-2012.
Se Kulturrådets liste over arrangørstøtten her.
Festivaler
Kulturrådet har også fordelt 31,5 millioner kroner i festivalstøtte. Rådet mottok i år 172 søknader med samlet søknadssum på nesten 96 millioner kroner. nye festivaler får tilskudd fra festivalstøtteordningen for 2010. De siste fem årene har økningen i antallet tildelinger vært på drøye 60 %, ifølge Kulturrådet.
Blant de 20 festivalene som er nye på ordningen i år, er seks innen tradisjons- og verdensmusikkfeltet: Tromsø World Music Festival, No Siesta Fiesta i Tromsø, Balkanfest i Evanger, Márkomeannu i Evenes og Kinesisk Kulturfestival i Oslo. Fra før var verdensmusikkfestivalene Transform i Trondheim, Bergen Reggae Festival og Latinfestivalen i Trondheim inne på ordningen.
Festivalene som får størst økning neste år, er Canal Street i Arendal (fra kr 350 000 til kr 500 000), Numusic Festival i Stavanger (fra kr 700 000 til kr 800 000) og Jørn Hilme Stemnet på Fagernes (fra kr 700 000 til kr 800 000).
Ellers har følgende festivaler fått en øking på kr 50 000 for neste år: Nordsjøfestivalen i Farsund, Vinterfestspill i Bergstaden på Røros, Soddjazz på Inderøy, Barentsjazz i Tromsø, EKKO – Bergen Elektronika Festival, Nødutgangfestivalen i Bodø, Smeltedigelen i Mo i Rana, Osafestivalen på Voss, Telemarksfestivalen i Bø, Fri Resonans i Trondheim og The Egesund Youth Chamber Music Festival.
I tillegg fikk en del festivaler tilsagn om en økning for 2010 ved fjorårets tildelingsrunde. Disse festivalene er Lofoten Internasjonale Kammermusikkfestival, som også får en tilleggsbevilgning ved årets tildeling, Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival, Borealisfestivalen i Bergen, Punktfestivalen i Kristiansand, Trondheim Jazzfestival, Nattjazz i Bergen, Oslo Jazzfestival, Nordland Musikkfestuke i Bodø og Nordlysfestivalen i Tromsø.
Se Kulturrådets liste over festivalstøtten her.
Samleside for tildelinger til musikk finnes på denne lenken.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kulturskolelærer – breddeprogram musikk

Fredrikstad kommune – Kulturskolen

Kulturskolelærer – Dans/Jazzdans

Fredrikstad kommune – kulturskolen

Produsenter

Bodø2024 IKS

Kantor / Organist

Folldal Kirkelige Fellesråd

Basstrombone

Den Norske Opera & Ballett

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev