Event_26783-v1706011463_6a04e1bf0c94b1e8ccabaedacd94258a

Ballade inngår strategisk samarbeid med nrk.no

På en pressekonferanse under helgens bransjetreff by:Larm i Tromsø, presenterte NRK sine nye internettsider nrk.no/musikk. NRK samler dermed alle sine program- og kanalbaserte musikksider i en samlet portal. Ballade.no har inngått intensjonsavtale om utveksling av innhold.

Kalender

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Lørdagsopera i Posthallen

24/02/2024 Kl. 16:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Prosjektansvarlig og P1’s musikksjef Per Ole Hagen påpekte at sidene ikke kun vil dreie seg om hva som skjer i NRKs programmer, men være en uavhengig kanal for musikknyheter. I tillegg til generelle nyheter vil sidene bl.a. inneholde god dekning av musikkfestivalene.

NRK har inngått flere samarbeidsavtaler i forbindelse med den nye nettportalen – bl.a. med Phonofile for streaming av musikkeksempler, Music Interactive International for bruk av deres fremtidige konsertkalender, og ikke minst Jan Eggum for bruk av hans til nå upubliserte norske populærmusikkleksikon. Nrk.no skal tilrettelegge Eggums omfattende verk for web, og vil benytte artist- og bandinformasjonen som referanser i sine egne artikler.

På nyhetssiden er det foreløpig kun ballade.no som vil levere stoff.

— Ballade er en naturlig samarbeidspartner for oss siden de dekker områder vi ikke er så gode på, for eksempel kulturpolitikk og debatt, sier Hagen.

Ballades redaktør Arvid Skancke-Knutsen er også svært fornøyd med samarbeidet, og tror at dette vil være med på å gi NMIs nettavis enda flere lesere.

— For oss er dette helt perfekt. Vi ønsker å samarbeide med så mange aktører i det norske musikklivet som mulig, og ser ellers dette som en bekreftelse på at Ballade på kort tid har inntatt en ganske sentral posisjon i den norske musikk-nettfloraen.

Den nye musikkportalen til NRK finner du ved å gå hit.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.