Åse Kleveland

Åse Kleveland ny styreleder i Oslo World

Festivalen har også fått nytt styre.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Oslo World får nytt styre, ledet av Åse Kleveland. Det avtroppende styret ble oppnevnt av Kulturdepartementet i 2012, da Oslo World Music Festival ble skilt ut av Rikskonsertene.

I perioden 2012 – 2018 har festivalen utviklet seg og utvidet driften med store sideprosjekter, som Beirut & Beyond og VårtNabolag. Det avtroppende styret har vært festivalens støttespillere og veiledere i denne utviklingen og har bestått av styreleder Birger Carlsen, nestleder Mette Møller, Claes Olsen, Ellen Stokland, Rafael Garavito, Anne Moberg og Rob Waring. De to sistnevnte blir med videre inn i det nye styret.

– Det har vært spennende å følge festivalens utvikling de siste 6 årene. Festivalen har holdt en følsom finger på den kulturelle pulsen gjennom store samfunnsendringer. Jeg håper Oslo World vil forsette med sin kombinasjon av dypt samfunnsengasjement og sterke musikalske stemmer, og jeg ønsker det påtroppende styre lykke til i det videre arbeidet», sier avtroppende styreleder Birger Carlsen i en pressemelding.

Det påtroppende styret består av Åse Kleveland, Cecilie Hellestveit, Wilfred Vuillaume, Thomas Talawa Prestø, Anne Moberg, Rob Waring og Maane Øvregaard Sillah. Styreleder Åse Kleveland, kjenner festivalen godt. I sine år som direktør for Rikskonsertene (2006-2012) fulgte hun Oslo World tett, hun har også vært konferansier på VårtNabolag flere ganger, i tillegg til å være en trofast gjest og publikummer.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet som styreleder i Oslo World, og ser frem til å fornye kontakten med den globale musikkscenen sett gjennom festivalens øyne. Jeg har hele mitt liv vært opptatt av musikk, og da jeg på 60-tallet slo gjennom som artist, ble det starten på en mangfoldig musikalsk karriere, så vel som et sterkt samfunnsengasjement. Derfor er festivalens viktige arbeid i skjæringspunktet mellom musikk og politikk et område jeg er spesielt opptatt av, sier hun i meldingen.

Årets festival er den 25. i rekken og går av stabelen mellom 30. oktober og 4. november. I tillegg til konserter med artister fra hele verden er både utstillinger, danseforestillinger og seminarer en del av festivalprogrammet.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev