Bergen Operakor

Hoffmanns Eventyr i Solheimsviken

Lørdag 30. august er det klart for Opera Bergens Venners produksjon av ”Hoffmans Eventyr”.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hoffmanns Eventyr er Offenbachs eneste opera, og det siste verket komponisten skrev. Etter store politiske omveltninger i Frankrike, som også forandret publikums preferanser når det gjaldt musikkteater, kom dette verket til i samarbeid med librettisten Jules Barbier som tidligere hadde laget teater av de samme tre eventyrene.

I Hoffmanns Eventyr viderefører Offenbach mye av det tilgjengelige tonespråket fra sine operetter, mens både satiren og de kunstneriske ambisjonene er videreutviklet til et drama som beveger seg mellom en realistisk og rasjonell verdensanskuelse og kunstneriske og menneskelige idealer, som samtidig tematiserer berøringspunkter og spenningsforhold mellom dem.

Arenum

Nå settes operaen opp i området i og omkring messehallen (BMVs tidligere skipsbyggerhall) Arenum, i Solheimsviken – en kulturperle bare noen minutter fra Bergen sentrum, hvor det bergenske operapublikummet tidligere har kunnet oppleve Madama Butterfly, Carmen, Faust og Der Fliegende Holländer.

I tittelrollen finner vi Peter Benhard, mens Catarina Coresi synger alle hans kvinneskikkelser. På rollelisten for øvrig står Tone Kvam Thorsen, Anooshah Golesorkhi, Orest Pislariu, Hermann Schopf og Sylvia Skeie Vik.

Bruno Berger Gorski har regi, mens Jens Lange er lysdesigner. Opera Bergen har laget konseptet, og er produsent for forestillingen. Dirigent er Anne Randine Øveby. Foruten medvirker Opera Bergens Orkester og Bergen Operakor.

Handlingen

Om handlinga skriver Opera Bergen i sin pressemelding:

”Hoffmann er poet og kunstner. For å skildre sin store kjærlighet – Stella – må Hoffmann ty til eventyrfortellinger; ikke bare en, men tre, om tre ulike kvinneskikkelser: Olympia, Giulietta og Antonia.

Olympia er den blendende vakre, men livløse dukken som Hoffmann lures til å tro er en virkelig kvinne. Ikke minst forgaper han seg i hennes radbrekkende og glitrende koloratursang.

Giulietta er like vakker, men langt mer innsmigrende og forførerisk – ikke minst når hun synger Offenbachs velkjente og smektende Barcarole.
Antonia er sangerinne, men som er for svakelig til å utøve sin kunst. Hun elsker Hoffmanns sanger høyere enn mannen, og greier ikke å undertrykke sin lidenskapelige trang til å synge, noe som blir hennes død.

Hoffmanns kjærlighet trues av andres sjalusi, eiertrang og intriger, og hans drøm om å elske knuses i realismens rasjonelle argumenter.

Premiere Lørdag 30. August kl. 20.00
Forestillinger Onsdag 3.9 / Lørdag 6.9
Søndag 7.9 / Onsdag 10.9 / Lørdag 13.9, kl. 20.00

Det er Opera Bergen som melder dette.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev