Thormod Rønning Kvam Foto: Peter Adamik

Forsbergs og Aulies legat-stipend til pianisten Thormod Rønning Kvam

Stipendet er på 100 000 kroner.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Pianist Thormod Rønning Kvam er mottaker av årets musikerstipend fra Forsbergs og Aulies legat.

– Thormod Rønning Kvam er en ung pianist på høyt internasjonalt nivå, som imponerer med sitt store engasjement som musiker og menneske, skriver legatets styre på sine nettsider.

Prisen på kr. 100.000 deles årlig ut til en musiker som har bemerket seg særskilt og som kan vise til solid erfaring så vel som ambisiøse og konkrete fremtidsplaner innen sitt fag. Det kommer årlig inn et stort antall søknader til stipendet på tvers av alle instrumentgrupper, og prisen er en av landets største i sitt slag.

Kvam bor for tiden i London hvor han neste år fullfører sitt diplomstudium på Royal Academy of Music. Tidligere i år har han også mottatt flere andre priser, blant andre TICON-stipendet.

– Pengene går til diplomstudiet, men også til investering i flygel. Stipendene tillater meg å ta et lite steg tilbake når det gjelder hva jeg takker ja til av konserter, slik at jeg kan fokusere enda mer på egne prosjekter og mer langsiktig planlegging. Dette kommer utrolig godt med. En betaling og anerkjennelse for arbeidet jeg har lagt ned både foran og bak pianoet og ute i det klassiske musikklivet, er veldig inspirerende. Nå ser jeg frem til et litt roligere tempo før det på nytt braker løs med mange spennende prosjekter i 2018, sier Kvam i en pressemelding.

Blant tidligere mottakere av stipendet er Wolfgang Plagge, Truls Mørk, Ole Edvard Antonsen og Håvard Gimse.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev