Ingebrigt Håker Flaten (Foto: Signe Fuglesteg Luksengard)

Vossajazz: Bestillingsverk og festival i mars koronatilpasses

– Det er ikke lenger mulig å være like global som før, men for meg har dette skapt en mulighet til å samle sammen et norsk band med musikere jeg digger og lenge har hatt lyst til å jobbe med, sier bestillingskomponist Ingebrigt Håker Flaten.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ingebrigt Håker Flaten var klar for å levere verket EXIT KNARR til 2020 – som så ble utsatt til 2021. Det skriver Vossa Jazz i en pressemelding til Ballade.no:
– No er verda framleis uklar og Vossa Jazz må framleis ta omsyn til koronapandemien. Det betyr at me planlegg med gjeldande retningslinjer for den 48. festivalen.
Denne finner sted 26.–28. mars år. Det betyr også at festivalen velger – og antakelig uansett måtte – presentere band og artister bosatt i Norge.

Håker Flaten sier:
– Besetningen for Vossa Jazz-bestillingsverket mitt ‘(EXIT) KNARR’ var i utganspunktet satt sammen av musikere jeg har knyttet sterk kontakt med omkring i verden gjennom turnering og lange opphold i utlandet de siste årene. Dessverre kunne ikke dette bandet la seg gjennomføre under dagens Covid-19 realitet! Jeg har flyttet «hjem» etter 14 år i USA og vi har alle blitt tvunget til å tenke nytt. Det er ikke lenger mulig å være like global som før, men for meg har dette skapt en fantastisk mulighet til å samle sammen et nytt og langt mere lokalt band med musikere jeg digger max og lenge har hatt lyst til å jobbe med!

Oktetten KNARR 2021: blir bestående av Ingebrigt Håker Flaten – bass, komposisjonar – Mette Rasmussen – altsax –
Atle Nymo – tenorsax, bassklarinett – Oddrun Lilja – gitar, vokal – Oscar Grönberg – piano, keyboards, elektronikk –
Veslemøy Narvesen – trommer, perkusjon – Olaf Olsen – trommer – Eivind Lønning – trompet.

Videre skriver festivalen:
«EXIT kan symbolisera retning, frigjering og motstand. KNARR var namnet på skipa vikingane bygde på 1000-talet, og symbolikken i denne konteksten kan spegla tradisjon og dei mange inspirasjons-kjeldene Håker Flaten har blitt påverka av etter mange år som omreisande og arbeidande musikar med base i verdsmetropolar som Oslo, Chicago, Mexico City og Austin.»

Urframføring lørdag 27. mars 2021 i Vossasalen, Park Hotel Vossevangen.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.