Orkester Norden 1-07

Orkester Norden til Kristiansand i dag

Mandag 23. juni samles orkesteret i sin nye vertsby til årets økt. 70 unge musikere fra hele Norden og Baltikum skal spille seg sammen gjennom to uker med undervisning etterfulgt av en 5 dagers konsertturné på Sørlandet og i Nord Norge.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Orkesteret har årlig flere hundre søkere og prøvespill ble avholdt i 7 nordiske byer tidligere i år. Nå er orkesteret klart og kaster seg over samspillet til uken, skriver orkesteret i en pressemelding.

Komponistverksted

Nytt av året er verksted for unge komponister som skal få utviklet og oppført sine verk med orkesteret underveis under veiledning av Karin Rehnqvist, Rolf Wallin og Peter Szilvay. Også til dette kurset var det en overveldende søkerbunke – og i et ellers mannsdominert område av musikken kunne man gleder seg over hele 50% unge kvinnelige søkere!

Orkester Norden er etter hvert blitt en stolt tradisjon i det nordiske musikkmiljøet. Den ble startet opp i Sverige i 1993 med Esa Pekka Salonen som kunstnerisk leder, og er siden blitt ledet av Paavo Järvi og Okko Kamu før den nå altså blir overtatt av vår egen Rolf Gupta og kulturbyen Kristiansand.

Instruktørene som skal lede årets kurs er alle pedagoger og utøvere av høy internasjonal klasse, og verkstedslederne Rolf Wallin og Karin Rehnqvist har selvsagt egne verk også på konsertprogrammet. Det klassiske repertoaret består av Beethoven, Mozart og Schubert – og blir dirigert av en av verdens mest toneangivende dirigenter innen tidligmusikk: Roy Goodman.

Unge solister

Stor spenning knytter det seg iår særlig til de to unge solistene Sara Ovinge (fiolin) og Ellen Nisbeth (bratsj). De er begge svenske men har nylig avsluttet deres bachelorgrad som utvekslingsstudenter ved Norges Musikkhøgskole. Sara er i en alder av 19 allerede i ferd med å få sitt gjennombrudd som en ettertraktet internasjonal solist. Ellen har på sin side turnert sammen med Kungliga Akademiska Kapell og opptredd med jevne mellomrom som solist i både Stockholm og Oslo. Denne våren ble Sara og Ellen, etter knivskarp audition, tatt ut til å være solister med Bergen Filharmoniske Orkesters ved Harmoniens tradisjonsrike De Unges Konsert, hvor de fremførte Mozarts Sinfonia Concertante.

Ikke til Quarten men til Nord-Norge

Orkester Norden har ambisjoner om å markere seg flere steder i kulturlivet enn bare det klassiske musikkmiljøet, og det var opprinnelig meningen at orkesteret skulle delta på Quartfestivalens åpningsdag med en egen konsert. Desverre er Quarten nå blitt nedlagt, men publikum har fortsatt mye å glede seg til. Onsdag 2.7. har orkesteret sin åpningskonsert i Kristiansand domkirke og skal så sette ut på en spennende turné gjennom Nord-Norge i de påfølgende dagene.

Informasjon om Orkester Nordens innhold, aktiviteter og visjoner finner du på deres nettsider.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev