Bilde fra konserten Lyden av Resonant Lullabies i Emanuel Vigelands Mausoleum med studenter fra Norges musikkhøgskole (Foto: Paragon)

Lyden av Musikkhøgskolen: Avlyst

Kanskje denne lyden vil være fremtidens ekko fra koronasituasjonen 2020: Vi må tenke nytt. Vi har ikke råd til å la være.

KommentarMusikken og livetUtdanning & grunnopplæring

Mellom 19. og 22. mars skulle Norges musikkhøgskole igjen prege Oslo med konserter og minifestivaler i prosjektet Lyden av Musikkhøgskolen, for fjerde året på rad.

– Programmet er klart, konsertlokalene er booket, annonsene bestilt. Plakater venter på å bli rullet ut. Det øves i hver etasje.

Dette skrev rektor Peter Tornquist på høgskolens hjemmeside nylig, i kommentarsaken «Hvorfor Lyden av Musikkhøgskolen er viktig», som tar for seg grunnen til at Musikkhøgskolen prioriterer å arrangere festival midt i et travelt studieår.

Sent på ettermiddagen 11. mars ble det klart at Lyden av Musikkhøgskolen er avlyst, blant mange andre avlyste enkeltkonserter og festivaler rundt om i landet.

– Det er med tungt hjerte vi ser oss nødt til å avlyse Lyden av Musikkhøgskolen, på grunn av dagens situasjon med Korona-viruset og økningen i spredning, skriver Musikkhøgskolen på nettsiden sin. Videre melder de at høgskolen forholder seg til anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, og at de dermed ikke kan stå ansvarlig for gjennomføringen av et så stort arrangement med potensielt mange mennesker tett samlet på et lite område.

– Foreløpig innstiller vi også alt av offentlige arrangementer og konserter til og med 30. april. Vi ber om forståelse for at ikke alle svar er like enkle å gi når situasjonen er så uklar som nå. Vi jobber for fullt for å opprettholde virksomheten og håper på alles hjelp til å begrense smitten, skriver Musikkhøgskolen.

Svaret på hvorfor Norges musikkhøgskole siden 2017 har jobbet for å arrangere Lyden av Musikkhøgskolen midt i studiene og tett på opptaksukene er i følge rektor Peter Tornquist enkelt:
– Lyden av Musikkhøgskolen treffer midt i kjernen av alle våre strategiske mål. Lyden av Musikkhøgskolen er en enestående mulighet til å tenke nytt. Vi har rett og slett ikke råd til å la være.

Kanskje vil det være fremtidens ekko fra koronasituasjonen 2020: Vi må tenke nytt. Vi har ikke råd til å la være.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Flere saker
Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole

Astrid Kvalbein gjenvalgt som rektor ved Norges musikkhøgskole

Kvalbein blir rektor i fire nye år, med musiker og professor Morten Qvenild som prorektor.

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud

Kunstneropphold på Folkemusikksenteret i Buskerud

Åpent for alle musikere å søke, til øving, låtskriving og fordypning i norsk folkemusikk.

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!

Bevar Musikkbiblioteket ved NTNU!

Et så viktig universitet som NTNU må ha et rikholdig bibliotek for musikkprofesjonsutdanningen, og med kvalifiserte ansatte. Norsk musikkbibliotekforening støtter innspill om musikkbiblioteket ved NTNU, skriver Tone Nøtvik Jakobsen.

Ballade video: I stua, i limbo   

Ballade video: I stua, i limbo   

Med Marie Sahba, Adam Douglas, Iris Caltwait, Intertwine, Barren Womb og ARV. Samt en fem låters mini-konsert med Sweetheart.

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans

Lyden av Gamle Oslo Gammaldans

Gamle Oslo Gammaldans er sju voksne folk som ikke spiller gammaldans. Opplev dem live på Ballade-arrangement i Gamlebyen i Oslo torsdag 27. mars.

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars

Ballade på Parkteatret: Opera-premiere, musikkvideovisning og minikonsert søndag 23. mars

Solveig Sørbø og Maria Kjos Fonn snakker om operaen "Heroin Chic". Rockemusiker Henning Andersen spiller utvalgte låter. Og vi viser et godt knippe nye musikkvideoer på skjermen.

Se alle saker
Konserttips Oslo

Serier
Video
Radio