Bilde fra konserten Lyden av Resonant Lullabies i Emanuel Vigelands Mausoleum med studenter fra Norges musikkhøgskole (Foto: Paragon)

Lyden av Musikkhøgskolen: Avlyst

Kanskje denne lyden vil være fremtidens ekko fra koronasituasjonen 2020: Vi må tenke nytt. Vi har ikke råd til å la være.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Mellom 19. og 22. mars skulle Norges musikkhøgskole igjen prege Oslo med konserter og minifestivaler i prosjektet Lyden av Musikkhøgskolen, for fjerde året på rad.

– Programmet er klart, konsertlokalene er booket, annonsene bestilt. Plakater venter på å bli rullet ut. Det øves i hver etasje.

Dette skrev rektor Peter Tornquist på høgskolens hjemmeside nylig, i kommentarsaken «Hvorfor Lyden av Musikkhøgskolen er viktig», som tar for seg grunnen til at Musikkhøgskolen prioriterer å arrangere festival midt i et travelt studieår.

Sent på ettermiddagen 11. mars ble det klart at Lyden av Musikkhøgskolen er avlyst, blant mange andre avlyste enkeltkonserter og festivaler rundt om i landet.

– Det er med tungt hjerte vi ser oss nødt til å avlyse Lyden av Musikkhøgskolen, på grunn av dagens situasjon med Korona-viruset og økningen i spredning, skriver Musikkhøgskolen på nettsiden sin. Videre melder de at høgskolen forholder seg til anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, og at de dermed ikke kan stå ansvarlig for gjennomføringen av et så stort arrangement med potensielt mange mennesker tett samlet på et lite område.

– Foreløpig innstiller vi også alt av offentlige arrangementer og konserter til og med 30. april. Vi ber om forståelse for at ikke alle svar er like enkle å gi når situasjonen er så uklar som nå. Vi jobber for fullt for å opprettholde virksomheten og håper på alles hjelp til å begrense smitten, skriver Musikkhøgskolen.

Svaret på hvorfor Norges musikkhøgskole siden 2017 har jobbet for å arrangere Lyden av Musikkhøgskolen midt i studiene og tett på opptaksukene er i følge rektor Peter Tornquist enkelt:
– Lyden av Musikkhøgskolen treffer midt i kjernen av alle våre strategiske mål. Lyden av Musikkhøgskolen er en enestående mulighet til å tenke nytt. Vi har rett og slett ikke råd til å la være.

Kanskje vil det være fremtidens ekko fra koronasituasjonen 2020: Vi må tenke nytt. Vi har ikke råd til å la være.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev