Bilde fra konserten Lyden av Resonant Lullabies i Emanuel Vigelands Mausoleum med studenter fra Norges musikkhøgskole (Foto: Paragon)

Lyden av Musikkhøgskolen: Avlyst

Kanskje denne lyden vil være fremtidens ekko fra koronasituasjonen 2020: Vi må tenke nytt. Vi har ikke råd til å la være.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Mellom 19. og 22. mars skulle Norges musikkhøgskole igjen prege Oslo med konserter og minifestivaler i prosjektet Lyden av Musikkhøgskolen, for fjerde året på rad.

– Programmet er klart, konsertlokalene er booket, annonsene bestilt. Plakater venter på å bli rullet ut. Det øves i hver etasje.

Dette skrev rektor Peter Tornquist på høgskolens hjemmeside nylig, i kommentarsaken «Hvorfor Lyden av Musikkhøgskolen er viktig», som tar for seg grunnen til at Musikkhøgskolen prioriterer å arrangere festival midt i et travelt studieår.

Sent på ettermiddagen 11. mars ble det klart at Lyden av Musikkhøgskolen er avlyst, blant mange andre avlyste enkeltkonserter og festivaler rundt om i landet.

– Det er med tungt hjerte vi ser oss nødt til å avlyse Lyden av Musikkhøgskolen, på grunn av dagens situasjon med Korona-viruset og økningen i spredning, skriver Musikkhøgskolen på nettsiden sin. Videre melder de at høgskolen forholder seg til anbefalingene fra Folkehelseinstituttet, og at de dermed ikke kan stå ansvarlig for gjennomføringen av et så stort arrangement med potensielt mange mennesker tett samlet på et lite område.

– Foreløpig innstiller vi også alt av offentlige arrangementer og konserter til og med 30. april. Vi ber om forståelse for at ikke alle svar er like enkle å gi når situasjonen er så uklar som nå. Vi jobber for fullt for å opprettholde virksomheten og håper på alles hjelp til å begrense smitten, skriver Musikkhøgskolen.

Svaret på hvorfor Norges musikkhøgskole siden 2017 har jobbet for å arrangere Lyden av Musikkhøgskolen midt i studiene og tett på opptaksukene er i følge rektor Peter Tornquist enkelt:
– Lyden av Musikkhøgskolen treffer midt i kjernen av alle våre strategiske mål. Lyden av Musikkhøgskolen er en enestående mulighet til å tenke nytt. Vi har rett og slett ikke råd til å la være.

Kanskje vil det være fremtidens ekko fra koronasituasjonen 2020: Vi må tenke nytt. Vi har ikke råd til å la være.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev