JM Norway står bak konferansen Girls Rock Camp i Norge, og de årlige bandleirene for jenter og transpersoner mellom elleve og sytten (Foto: JM Norway)

Girls Rock Camp-konferanse

Møteplass for alle som jobber med å arrangere rock camps for jenter, trans- og ikke-binær ungdom for første gang i Norge.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Denne uka organiserer JM Norway den europeiske Girls Rock Camp-konferansen i Oslo. Konferansen er en møteplass for alle som jobber med å arrangere rock camps for jenter, trans- og ikke-binær ungdom i Europa, og samler over 60 deltakere fra 15 forskjellige land. Konferansen støttes av Erasmus+, og arrangeres i Norge for første gang i år, skriver JM Norway i en pressemelding.

Girls Rock Camps finnes over hele verden. Gjennom pedagogikk, fokus på musikken som uttrykksform og bred rekruttering legges grunnlag for et mer likestilt og mangfoldig kulturliv. Campene gir barn og ungdom verktøy for å få sine stemmer hørt – både i musikken og på andre arenaer.

Konferansen samler rundt 90 deltakere fra 15 land (Europa, USA, Latin-Amerika og Afrika) på Voksenåsen fra 2. – 6. oktober.
Gjennom den fem dager lange konferansen skal deltakerne dele erfaringer og hente inspirasjon gjennom workshops, panelsamtaler, arbeidsøkter og mer.

Som del av konferansen arrangerer JM Norway og Balansekunst en samling på Ingensteds i Oslo sentrum fredag 4. oktober, der presentasjoner og utveksling av ideer fra ulike likestillingsprosjekter innen norsk og europeisk kulturliv vil løftes. Konferansier for ettermiddagen er Asta Busingye Lydersen, og her kan du lese mer om programmet for fredagssamlingen, som er kalt Friday Equality Inspo. Her kan norsk kulturliv høre mer om hvordan nettverket jobber for å skape et mer mangfoldig og likestilt musikkliv, melder arrangørene.

JM Norway står også bak LOUD! Jentenes bandleir, et viktig likestillingsprosjekt i det unge musikklivet, med blant annet workshopserier, produksjonsprosjekt, metodekurs, sommerleire og en rekke andre tilbud med fokus på mangfoldig rekruttering.

– Vi har hentet mange idéer fra andre organisasjoner over hele verden. Derfor vil vi gjerne gi flere norske aktører mulighet til å høre om og la seg inspirere av alle de spennende prosjektene som popper opp i vårt europeiske nettverk, forteller prosjektleder for konferansen, Sofie Søndervik Sæther i JM Norway.

Les mer om Girls Rock Camp Alliance, LOUD! og JM Norway her.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev