Nordmic møte Stockholm 2000

Vellykket nordisk MIC-møte

Det åttende møtet mellom de nordiske musikkinformasjonssentrene ble arrangert i Stockholm i helgen. Flere av de tyngste prosjektene som ble lagt frem, var direkte internettrelaterte: Sverige presenterte sitt Swedish Hit Facts i web-utgave, danskene fortalte om sitt Rock WEB Project, mens Norge la særlig vekt på Ballade.no og den kommende nettbutikken EDNA.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Den offisielle delen av denne internordiske konferansen startet klokken seksten fredag, da representanter fra Island, Finland, Danmark og Norge ble ønsket velkommen i lokalene til det svenske musikkinformasjonssenteret av direktør Roland Sandberg. Det var først en omvisning i lokalene til STIM/Svensk Musik, som er navnet på den svenske søsterorganisasjonen til NMI. Senere på kvelden var det foredrag av den svenske komponisten, musikeren og filosofen Ladislaus Horatius, mens musikkarbeidere fra Island, Norge og Finland formidlet noen av sine inntrykk fra å ha jobbet i Sverige.

Et blikk inn i det svenske musikklivet
Klokken ni lørdag morgen var det oppmøte ved Nybrokajen 11 – en ærverdig gammel konserthall som i dag drives av Rikskonsertene i Sverige. Her ble det bl.a. holdt foredrag av direktør Martin Martinsson, i tillegg til at det var halvtimes presentasjoner av Den Kongliga Musikaliska Akademin ved Henrik Karlsson, av Polar Music Prize ved Stuart Ward, av Export Music Sweden ved Christer Lundblad, samt det nordiske kulturprosjektet NOMUS ved generalsekretær Johan Falk. Det ble også en presentasjon av det løfterike, elektroniske notasjonssystemet Igor/Noteheads, som er utviklet av komponisten Peter Bengtson. Senere på dagen ble det bl.a. tid til en utflukt til Drottningholm, der representantene fra de nordiske musikkinformasjonssentrene ble vist rundt i Europas nesteldste, fremdeles aktive teaterbygning.

Viktigheten av nordisk samarbeid
Søndag var det et tettpakket program, der lederne for hver av de nordiske musikkinformasjonsssentrene fortalte om sine arbeidsoppgaver og visjoner for fremtiden. Informasjonsansvarlig Hilde Holbæk-Hanssen orienterte om arbeidet til Norsk Musikkinformasjon, mens de øvrige presentasjonene var ved henholdvis Bergthora Jonsdottir (Island), Jari Muikku (Finland), Anette Faaborg (Danmark) og Roland Sandberg. Det ble videre holdt orienteringer om det danske internettprosjektet Danish Rock WEB og det svenske Swedish Hit Facts, som begge gjør aktivt bruk av nettet for å spre informasjon om de forskjellige landenes musikk. Ballade-redaktør Arvid Skancke-Knutsen orienterte om denne nye nettsastingen til NMI, mens Tom Ivar Wister tok for seg musikkforretningen EDNA, som også vil lanseres som nettbutikk innen snarlig fremtid. Det var ellers bred enighet om å fortsette det nordiske samarbeidet, samtidig som alle uttrykte sin tilfredshet med måten STIM hadde løst sine oppgaver som verter.

Om du har lyst til å titte litt nærmere på de nordiske søsterorganisasjonene til Norsk Musikkinformasjon, kan du ta i bruk lenkene som du finner nedenfor her. Det var åttende gang som Nordic MIC Staff Meeting ble avholdt. Neste konferanse vil finne sted i 2002, da det er Island som er vertsnasjon.

Dansk Musik Informations Center

Finnish Music Information Centre

Íslensk Tónverkamidstöd
(Iceland Music Information Centre)

STIM/Svensk Musik

Hovedsiden til Norsk Musikkinformasjon finner du ved å gå her. Disse sidene vil for øvrig komme i en oppdatert utgave så snart det er praktisk mulig.

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this