Rune Lem med Kongens Fortjenstmedalje

Veien fram går først tilbake

Musikkavdelingen ved Deichmanske bibliotek tilbyr en utstilling og forelesningsserie tilknyttet informasjonsteknlogi. Blant foredragsholderne er Tron Øgrim, Jøran Rudi, Bjarne Kvinnsland og Eirik Newth.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Musikkavdelingen ved Deichmanske bibliotek i Oslo skal ha en utstilling og forelesningsserie den siste uken i september, der to av forelesningene vil omhandle musikk. Arrangementene er en del av Forskningsdagene, som Norges Forskningsråd står bak.

Utstillingen åpnes i Musikkavdelingen lørdag 23. september, og vil stå til og med lørdag 29. Den er åpen under bibliotekets vanlige åpningstider. Utstillingen viser et utvalg av maskiner brukt i biblioteket fra 1970 til idag. Flere av maskinene er tilkoblet, og besøkende har muligheten til å prøve seg frem litt. Her skal det være lav terskel for å ta på gjenstandene.

Følgende forelesningene vil finne sted i avdelingen (klokkeslett for alle er 1900):

Mandag, 25.09: Tron Øgrim, som er bl.a. datajournalist, snakker om bibliotekets ansvar og fremtid i den digitale verden.
Tirsdag, 26.09: Jøran Rudi, komponist/leder for NoTAM, snakker om barnas møte med computermusikk.
Onsdag, 27.09: Bjarne Kvinnsland, komponist/ansatt på NoTAM, snakker om IT og komponistens verden og hans eget arbeid.
Torsdag, 28.09: Eirik Newth, forfatter/oversetter/konsulent, snakker om e-boka og bokas og lesningens fremtid.

Musikkavdelingen ved Deichmanske bibliotek byr på enkel bevertning, og ønsker alle hjertelig velkomne. Arrangementet er for øvrig finansiert med støtte fra Statens Bibliotektilsyn.

Henvendelser rettes til Ann Kunish, avdelingsleder for Musikkavdeling – annk@deich.folkebibl.no

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.