Folkemusikkillustrasjon (Foto: Norsk folkemusikk- og Danselag)

Utenriksdepartementet fornyer avtale med Førdefestivalen

Utenriksdepartementet har inngått en ny treårig samarbeidsavtale med Førde Internasjonale Folkemusikkfestival. Avtalen lyder på kr 600 000 pr. år.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Midlene er direkte knyttet opp til et internasjonalt talentprosjekt for unge musikere som festivalen hvert år gjennomfører i samarbeid med Rikskonsertene.

Talentprosjektet har vært en fast del av Førdefestivalen siden 1995. Ideen er at unge musikere fra to andre land kommer til Førde og møter unge norske utøvere.

I alt er om lag ni musikere, samt musikkeksperter fra utdanningsinstitusjoner og journalister er involverte hvert år, og disse er samlet over en uke i Førde for produksjon og konserter i forbindelse med den årlige festivalen. Senere drar musikerne på returbesøk til et av de gjestende landene.

— Utanriksdepartementet sin medverknad har frå starten av vore avgjerande for å kunne gjennomføre talentprosjektet, og vi er svært glade for at dei ser verdien av prosjektet og vil vere med vidare, uttaler direktør for festivalen Hilde Bjørkum i pressemeldingen.

I år kommer deltakagerene i talentprosjektet fra Egypt, Palestina og Norge. De norske deltagerene i årets talentprosjekt er Ingrid Stuhaug (hardingfele) fra Naustdal i Sunnfjord, Julie Alapnes Norman (fele) fra Tromsø, begge er elever ved Rauland Folkehøgskule, og Ingebjørg Harman Bratland (vokal) fra Edland i Telemark.

Dette i følge en pressemelding. Førde Internasjonal Folkemusikkfestival har denne hjemmesiden.

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev