Folkemusikkillustrasjon (Foto: Norsk folkemusikk- og Danselag)

Utenriksdepartementet fornyer avtale med Førdefestivalen

Utenriksdepartementet har inngått en ny treårig samarbeidsavtale med Førde Internasjonale Folkemusikkfestival. Avtalen lyder på kr 600 000 pr. år.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Midlene er direkte knyttet opp til et internasjonalt talentprosjekt for unge musikere som festivalen hvert år gjennomfører i samarbeid med Rikskonsertene.

Talentprosjektet har vært en fast del av Førdefestivalen siden 1995. Ideen er at unge musikere fra to andre land kommer til Førde og møter unge norske utøvere.

I alt er om lag ni musikere, samt musikkeksperter fra utdanningsinstitusjoner og journalister er involverte hvert år, og disse er samlet over en uke i Førde for produksjon og konserter i forbindelse med den årlige festivalen. Senere drar musikerne på returbesøk til et av de gjestende landene.

— Utanriksdepartementet sin medverknad har frå starten av vore avgjerande for å kunne gjennomføre talentprosjektet, og vi er svært glade for at dei ser verdien av prosjektet og vil vere med vidare, uttaler direktør for festivalen Hilde Bjørkum i pressemeldingen.

I år kommer deltakagerene i talentprosjektet fra Egypt, Palestina og Norge. De norske deltagerene i årets talentprosjekt er Ingrid Stuhaug (hardingfele) fra Naustdal i Sunnfjord, Julie Alapnes Norman (fele) fra Tromsø, begge er elever ved Rauland Folkehøgskule, og Ingebjørg Harman Bratland (vokal) fra Edland i Telemark.

Dette i følge en pressemelding. Førde Internasjonal Folkemusikkfestival har denne hjemmesiden.

Stillinger

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev