Folkemusikkillustrasjon (Foto: Norsk folkemusikk- og Danselag)

Utenriksdepartementet fornyer avtale med Førdefestivalen

Utenriksdepartementet har inngått en ny treårig samarbeidsavtale med Førde Internasjonale Folkemusikkfestival. Avtalen lyder på kr 600 000 pr. år.

Kalender

Fagerborgfestspillene 2021 – Brytningstid

23/04/2021 Kl. 18:00

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

Midlene er direkte knyttet opp til et internasjonalt talentprosjekt for unge musikere som festivalen hvert år gjennomfører i samarbeid med Rikskonsertene.

Talentprosjektet har vært en fast del av Førdefestivalen siden 1995. Ideen er at unge musikere fra to andre land kommer til Førde og møter unge norske utøvere.

I alt er om lag ni musikere, samt musikkeksperter fra utdanningsinstitusjoner og journalister er involverte hvert år, og disse er samlet over en uke i Førde for produksjon og konserter i forbindelse med den årlige festivalen. Senere drar musikerne på returbesøk til et av de gjestende landene.

— Utanriksdepartementet sin medverknad har frå starten av vore avgjerande for å kunne gjennomføre talentprosjektet, og vi er svært glade for at dei ser verdien av prosjektet og vil vere med vidare, uttaler direktør for festivalen Hilde Bjørkum i pressemeldingen.

I år kommer deltakagerene i talentprosjektet fra Egypt, Palestina og Norge. De norske deltagerene i årets talentprosjekt er Ingrid Stuhaug (hardingfele) fra Naustdal i Sunnfjord, Julie Alapnes Norman (fele) fra Tromsø, begge er elever ved Rauland Folkehøgskule, og Ingebjørg Harman Bratland (vokal) fra Edland i Telemark.

Dette i følge en pressemelding. Førde Internasjonal Folkemusikkfestival har denne hjemmesiden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Rektor

Rana kulturskole

Kantor/ kirkemusiker

Kongsberg kirkelige fellesråd

Arrangementsansvarlige

Nasjonal jazzscene

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Slagverkpedagog – 20 % fast stilling

Kulturskolen Rakkestad Kommune

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kulturskolerektor

Østre Toten kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev