Gravsteinskrypten, Nidaros

Ut av kirken-opplevelse med Nidaros Domkor

Nidaros domkor holder 1. mai konsert i Øysteinsalen i Trondheim med sitt konkurranserepertoar, som de skal fremføre i Cork i Irland. Siden konserten holdes et annet sted enn i kirken, blir dette en sjelden anledning til å høre koret synge verdslig musikk, i tillegg til utvalgte høydepunkt innenfor kirkemusikken.

Kalender

Operagalla

09/08/2020 Kl. 19.00

Oslo

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Nidaros Domkor beskriver seg selv som et ambisiøst kammerkor, som ønsker å formidle sentrale kirkemusikalske verk fra hele det omfattende korrepertoaret.

A cappella-musikk, gjerne både nyere og norsk sådan, er et viktig satsningsområde, men også større og mindre verk med orkester og solister er en del av korets repertoar.

Koret kjennetegnes ved sine allsidige uttrykksformer, som spenner fra unison gregoriansk sang og sang i mindre ensembler til verk for to kor. Dette gir den enkelte sanger store musikalske utfordringer. Koret ble startet i 1946 og består av ca 40 sangere.

Nidaros Domkor har under sin dirigent og kunstneriske leder Vivianne Sydnes etablert seg som en sentral aktør i byens musikkliv.

Koret har deltatt på Trondheim Kammermusikkfestival, og samarbeider med blant andre Trondheim Symfoniorkester, Trondheim Jazzforum, Norsk Barokkorkester og NRK.

Årlig gir koret om lag 15 konserter og spiller en sentral rolle i Nidarosdomens gudstjenesteliv. Koret reiser jevnlig på utenlandsturneer, sist sommer til Paris med konsert i Notre Dame de Paris.

I 2007 er koret akseptert som deltaker ved korkonkurransen Fleischmann International Trophy Competition, som er en del av Cork International Choral Festival i Irland 2 .- 6.mai.

Det blir en forsmak på denne opplevelse som folk i Trondheimsområdet kan få med seg, når Nidaros domkor 1. mai opptrer i Øystensalen i Erkebispegården.

Konserten starter klokken 18 – og koster 75 kroner ved inngang.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev