Dan Børge Akerø (Foto: NRK)

Unge, dyktige musikere søkes til ny talentiade på NRK

Norsk kulturskoleråd har fått ansvar for å plukke ut deltakere innen musikk til konkurransen Kjempesjansen som skal gå på NRK TV til høsten. Kjempesjansen blir en del av NRKs store lørdagssatsing etter sommeren, med Dan Børge Akerø som programleder. Kulturskolerådet ser etter ungdom som er i ferd med å ta steget ut i det profesjonelle musikklivet. Alle musikkstiler er velkomne.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Musikerne eller musikkgruppene som skal få vise seg frem for Norges fjernsynspublikum, er først og fremst ungdom som allerede har nådd et høyt nivå på et instrument eller innenfor en musikkgenre. Kulturskolerådet skriver i sin utlysning at de først og fremst vil se etter ungdom som har bestemt seg for å velge musikk som sitt levebrød og derfor har startet en utdanning eller er i ferd med å ta steget ut i det profesjonelle musikklivet. Men rådet vil ikke utelukke eventuelle yngre talenter som skulle ønske å prøve seg på audition, dersom disse skulle holde det høye nivået de er på utkikk etter.

– Kjempesjansen vil presentere tilsammen 40 lovende talenter som vil bli plukket ut på audition i alle store byer i hele landet. Artisttalenter innen alt fra revy og stand-up til rock og fløytespill er velkommen, melder NRK. – Vi ser etter mennesker som innenfor sitt område står på vippepunktet om å satse på en fulltidskarriere, og så ser vi etter dem som åpenbart er glad i å opptre for oss andre. Disse menneskene vil vi være med å stimulere, sier programleder Dan Børge Akerø til nrk.no.

Han forklarer at Kjempesjansen ikke skal være en parallell til TV2s omdiskuterte Idol-program. Kjempesjansens deltakere forventes å være mennesker som allerede kan veldig mye. – Auditions skal ikke være en del av underholdingen vår, sier programlederen, som har lang erfaring fra lignende opplegg i NRK. Mange vil huske Talentiaden fra Akerøs tidligere programmer, hvor musikere som sopranen Eir Inderhaug og harpisten Kjersti Beate VIndal, som begge er profesjonelle musikere idag, opptrådte.

Til å hjelpe seg med utvelgelsen av dagens unge musikktalenter har Dan Børge Akerø valgt å inngå et samarbeid med Norsk Kulturskoleråd. Rådet ble stiftet i 2000 da Norsk Musikk- og Kulturskoleråd og Norsk Kunstskoleråd gikk sammen til én organisasjon i forbindelse med opprettelsen av kulturskolene på nasjonalt plan. I motsetning til de tidligere adskilte kunst-og musikkskolene, skal Kulturskolen ivareta all kulturell aktivitet og alle kulturelle uttrykk – dans, drama, teater, sang, musikk, skrivekunst og visuell kunst.

Musikerne eller musikkgruppene som får delta i Kjempesjansen, vil bli plukket ut på bakgrunn av en audition som vil bli holdt i løpet av sommeren og høsten. Interesserte må henvende seg til Norsk kulturskoleråd eller på rådets nettsider og sende inn nødvendig søknadsmateriell innen fredag 30. mai.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev