Kor-90 i Åmot Kirke, Modum

Travelt suksessår for Kor-90

De 38 sangerne i Kor-90 fra mjøsdistriktet kan vise til et suksessrikt fjorår. De største begivenhetene har vært gospelgalla i Gjøvik Olympiske Fjellhall med 600 i salen og og 200 på scenen, urfremføring av Kor-90s tredje bestillingverk, oratoriet «Thomas» av Hallgrim Bratberg, TV-konsert med Bærum Symfoniorkester og verket «Logos – 2000 år med Kristus».

Kalender

Kor-90 ble startet i 1990 av bassist Kjetil Nielsen, dirigent, komponist og pianist Jon Sverre Lotterud og saxofonist Ola Narten Svendsen. Siden den gang har de i følge eget utsagn vært et kor med store ambisjoner og høyt aktivitetsnivå. Martin Alfsen fra Oslo – komponist, arrangør, musiker, produsent, korleder og et kjent navn i gospel og kristen musikk i Skandinavia – har gjennom en årrekke vært korets prosjektdirigent. De fleste medlemmene har dsang- og korpedagogisk bakgrunn, kommer fra Vestoppland-regionen og jobber fortrinnsvis med genrene pop, jazz, gospel og soul.

Daglig leder i Kor-90, Ola Narten Svendsen, har nylig sendt Ballade følgende rapport fra år 2002, som vi her bringer videre i sin helhet:

De 38 sangerne i Kor-90 fra Mjøsdistriktet kan vise til et suksessrikt fjorår. På korets nylig avholdte årsmøte kom det frem at i alt 15 konserter er gjennomført. De største begivenhetene har vært gospelgalla i Gjøvik Olympiske Fjellhall med 600 i salen og og 200 på scenen, urfremføring av Kor-90´s tredje bestillingverk oratoriet «Thomas» av Hallgrim Bratberg, TV-konsert med Bærum Symfoniorkester og verket «Logos» – 2000 år med Kristus og en vellykket adventsturné for gått over 2000 publikummere.

Det er også satt av plass til samarbeid med Inger Lise Rypdal og ekstrakonserter i Gjøvik kirke og Åmot kirke i Modum i februar i fjor. Kor-90 samarbeidet med Rypdal om CD-utgivelse på forlaget Master Music. Platen har solgt over 5000 ex.

Søndag 7. april ble Gospelgalla 2002 avviklet i Fjellhaven på Gjøvik tredje år på rad. I alt 7 kor deltok. Fjellhaven var fylt til randen. Korene og artistene som deltok var Ingvild Pedersen, Reflex, Norwegian Gospel Voices, Moss Gospel Company, Vardal Gospelkor, Popcorn TenSing, Snertingdal Gospelkor og Kor-90.
Kor-90 ble tilgodesett med 50.000,- fra Det Norske Komponistfond for å bestille nyskrevet musikk av raufossingen Hallgrim Bratberg. Urpremieren fant sted i Vestre Toten kulturbygg i forbindelse med Friluftsfestivalen 2002. Strykekvartett, blåsere og orkester på i alt 11 musikere var involvert. NRK Hedmark/Oppland laget radiopptak av hele konserten.

Korets tradisjonelle adventsturné ble et stort løft med hele 7 fullsatte konserter i november og desember 2002. Inger Lise Rypdal og Finn Eriksen medvirket på alle konsertene under ledelse av Martin Alfsen.

Interesserte kan finne ut mer ved på gå til hjemmesidene til Kor-90. Ballade oppfordrer gjerne andre kor landet over om å sende oss lignende rapporter.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev