HUM-koret_Praha 2006 (Foto: Robert Rustad)

Topp-plasseringer til Oslokor

HUM-koret i Oslo (Human-Etisk Forbund) kom hjem denne uken etter å ha forsynt seg grovt fra premiebordet i den store internasjonale korkonkurransen Praga Cantat 2006.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Koret konkurrerte i to kategorier; klassen for blandet kor og for klassen for herrekor. I begge klassene oppnådde koret gullplassering. I tillegg tok de hjem seieren i klassen for blandet kor og festivalens utmerkelse for «Best Interpretation and Outstanding Performance».

— Dette er var i overkant av hva vi drømte om, sier en strålende fornøyd dirigent, Per Arne Olsen i en pressemelding.

Under premieseremonien ble juryens formann til stor jubel kalt frem for å dirigere alle korene i pliktnummeret Napadly Pisnje. Olsen har lagt ned mange timer sammen med HUM-koret og herrekoret «HUMmennene» gjennom høsten. Nå er altså arbeidet kronet med gullkantet seier.

I Praha konkurrerte de 42 sangerne mot kor fra hele verden. Til sammen deltok rundt 30 kor, blant annet fra landene Tsjekkia, Tyskland, Russland, Slovakia, Frankrike, Italia, Brasil, Østerrike og Finland.

Til konkurransen hadde HUM-koret og HUMmennene valgt et sangmessig utfordrende og variert program med musikk av bl.a. Dvořák, Gesualdo da Venosa, Smetana, Orlando de Lasso, Max Reger, Lennon/McCartney og Van Morrison.

HUM-koret i Oslo ble startet i 1989 og har i dag rundt 50 aktive medlemmer. Mange Osloborgere har nok stiftet bekjentskap med koret i annen sammenheng enn konkurranser.

I tillegg til konserter og samarbeidsprosjekter med ulike artister, synger de årlig for rundt 15.000 mennesker i forbindelse med Humanistiske Navnfester og Humanistiske Konfirmasjoner i Oslo Rådhus.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev