Marvel Comics #1 1977 stilt ut på Midtnorsk Kiss-museum.

To nye verk for korps

På bestilling fra Kolbotn Ungdomskorps har Bjørn Noval Hoemsnes og Kjell Habbestad skrevet hvert sitt nye verk for korps. «Stemmer fra Skriften» er et verk i fire satser for live elektronikk, orgel og korps, mens Habbestads «Hardingfelekonsert» skal være det første større verket som er lagd for kombinasjonen hardingfele og korps.

Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Søndag 19. november 2000 urframføres to nye verk for korps.

Det er Kolbotn Ungdomskorps som har bestilt og skal urframføre «Stemmer fra Skriften», et verk i fire satser for live elektronikk, orgel og korps av Bjørn Norval Hoemsnes. I tillegg skal Kjell Habbestads «Hardingfelekonsert» urframføres. Dette blir etter det vi vet det første større verket for dette instrumentet og korps.

Solister under urframførelsen er Kåre Nordståga på orgel og Ingvild Habbestad på Hardingfele.

Uroppførelsene finner sted i Sofiemyr kirke og musikken skal på nyåret spilles inn på cd. Verkene blir også framført i Oslo Domkirke 13. mai 2001, da også større verk av Kjell Mørk Karlsen og Jan Magne Førde skal presenteres.

Dirigent for konsertene er Erlend Tunestveit.

For nærmere informasjon kan dere også besøke hjemmesiden til Kolbotn Ungdomskorps.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.