Joachim Kjelsaas Kwetzinsky (Foto: Trygve Schonfelder)

Til St. Petersburg og Athen med Griegs a-mollskonsert

I anledning Grieg-året skal pianisten Joachim Kjelsaas Kwetzinsky til St. Petersburg og Athen for å fremføre Griegs klaverkonsert i a-moll. Begge konsertene er i sin helhet viet Edvard Grieg.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Konserten 19. september er med St. Petersburg State Academic Capella Symphony Orchestra and Choir og vil finne sted i orkesterets egen sal like ved Vinterpalasset.

I tillegg til Griegs klaverkonsert vil det bli fremført utdrag av Peer Gynt-musikken med norske Camilla Ediassen som sopransolist, dessuten et nyskrevet verk tilegnet Grieg, Halling Variations for fiolin og orkester av den amerikanske komponisten Steven Termini, med australske Sun Roh som fiolinsolist. Dirigent er britiske Rudi Eastwood, og konserten er sponset av Det Norske Veritas og Jotun, samt støttet av UD/Det norske generalkonsulatet i St. Petersburg.

18. oktober fremfører Kwetzinsky klaverkonserten med det greske statlige orkesteret Orchestra of Colours i Megaron Concert Hall i Athen. På programmet står forøvrig Peer Gynt Suite nr. 1, Holberg Suite og Norske Danser. Dirigent er Yang-Yang, vinner av Dimitris Mitropoulos konkurranse for unge dirigenter i 2006. Konserten er støttet av UD/Den norske ambassaden i Athen.

Joachim Kjelsaas Kwetzinsky er aktiv som solist, kammermusiker og akkompagnatør i Norge og i utlandet. I mai 2004 vant han under Festspillene i Bergen konkurransen om Rikskonsertenes treårige lanseringsprogram INTRO-klassisk. Han har deltatt som solist på en rekke festivaler i inn- og utland, deriblant Festspillene i Bergen, Festspillene i Nord-Norge, Nordland musikkfestuke, Ultima, Christmas at the Kremlin og Woerthersee Classics Festival.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev