Tambours de Brazza

Tid for frankofoni

I dag starter feiringen av den internasjonale frankofonidagen for første gang i Oslo. Dagen var egentlig i går, men feiringen varer til gjengjeld helt til 26. mars.

Kalender

Lørdagsopera – Figaros bryllup (utdrag)

10/12/2022 Kl. 15:30

Oslo

Lørdagsopera – Figaros bryllup (utdrag)

10/12/2022 Kl. 15:30

Oslo

Kim, alle klokker

11/12/2022 Kl. 18:00

Oslo

UNG KVARTETTSERIE: Forventning

11/12/2022 Kl. 14.00

Oslo

Festen er et samarbeid mellom Le Centre Culturel Francais, kulturslottet Soria Moria, samt den belgiske, franske, kanadiske og sveitsiske ambassaden i Norge.

— Tanken bak er å fremme kunnskapen om frankofoni, og vise ulike aspekter ved de forskjellige kulturene som sammen utgjør det man kan kalle frankofoni. Det er viktig å få frem skillet mellom frankofoni og frankofili. En frankofil person er en som snakker fransk og/eller er svært glad i Frankrike, mens frankofoni henspiller på kulturelt fellesskap, forteller Véronique Chrétien fra det franske kultursenteret til Nettavisen.

Begrepet frankofoni oppstod på begynnelsen av 70-tallet. Da gikk de tre afrikanske statslederne Habib Bourguiba, Leopold Sedar Senghor og Hamani Diori sammen om å stifte et internasjonalt forbund med fransktalende land. Per i dag er 55 stater med i dette forbundet.

Blant høydepunktene er konsert med fransk-afrikanske Les Tambours de Brazza på Cosmopolite onsdag, filmvisninger og kunstutstilling med Victoria Klotz på Galleri F15 i Moss.

Festivaler skal arrangeres i både Bergen og Stavanger, men av flere årsaker legges den aller første til hovedstaden. Og blir dette en suksess, er det klart for nytt arrangement neste år.

Mer info (på fransk) finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Treblåslærer

Hemnes Kulturskole

Prosjektmedarbeider i Bodø

Musikkontoret Nord

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev