NISS (illustrasjon)

Ti år med film og TV

Film- og TV-utdanningen på NISS feirer sine første ti år førstkommende fredag på Månefisken i Oslo. Tidligere og nåværende studenter har høstet mye ære og berømelse både her hjemme og i utlandet, og kan alt smykke seg med mange priser.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Film- og TV-utdanningen på NISS – Nordisk Institutt for Studio og Scene runder 10 år i høst.

På disse årene har utdanningen utviklet seg til å bli en sentral utdanningsinstitusjon for praktiske studier i film- og TV-arbeid.

— Studentene har fått til mye, sier Frederik Hestvold, som er faglig leder for Film- og TV-utdanningen. – Vi har snart tre regissører med helaftens filmer på kino, to dokumentarer og en spillefilm.

De tre regissørene er Even Benestad med «Alt om min far», Steffan Strandberg med «7. himmel» og Stig Svendsen, som nettopp har avsluttet opptakene på sin debut «Radiopiratene» , med premiere i mars 2007.

Even Benestad holder i disse dager ellers på med klipping av sin neste kinodokumentar, sammen med medstudenter fra NISS.

Hestvold understreker at studentene «har fått jobb», og nå er å finne på de fleste film – og TV-arenaer.

— Mange er blitt profilerte bidragsytere på den norske mediescenen. Utdanningen fyller helt åpenbart et behov i markedet, mener Hestvold.

Studenter fra Film- og TV-linjen har hatt 54 titler på festivaler, 14 titler i hovedprogrammet på Kortfilmfestivalen, og vunnet både Terje Vigen-prisen og Publikumsprisen på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

— I tillegg til mange priser på Minimalen, og kortfilmkonkurranser på både NRK og TV2, hovedpris på Filmørnen i Sverige og Danvik filmfestival, sølvpris i JVC Tokyo Film Festival – for å nevne de viktigste.

Fredag 20. oktober kl. 19.30 feirer NISS sitt første tiår neste på Månefisken i Sagveien, der det blir et kort program med innslag fra NISS-studenter, matservering, musikk og samvær med tidligere og nåværende studenter, lærere, bransjefolk og andre.

Vi tar også med at NISS inviterer til musikalske høydepunkter fra 80-tallet, torsdag 26. oktober, denne gang i NISS-kjelleren. Her vil fire band og en vokalgruppe fra Musikerutdanningen – til sammen 54 musikere – innta scenen med «det beste fra det rosa tiåret».

Konserten holdes to ganger, både kl 19 og 21, og er et samarbeidsprosjekt mellom Musikerutdanningen, Lys- og sceneteknikerutdanningen og Lydteknikerutdanningen ved NISS.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev