Norwegian Gospel Voices - NGV

Syv kor til Gospelgalla i Gjøvik Olympiske Fjellhall

Kor-90 presenterer i samarbeid med Gjøvik Olympiske Fjellhall vårens store gospelbegivenhet – Gospelgalla 2002. Til gallaen kommer noen av Norges mest populære gospelkor med solister og musikere. Begivenheten finner sted søndag 7. april, og det blir satt opp egne busser fra Oslo S.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Blant korene finner vi Reflex med Martin Alfsen, Norwegian Gospel Voices med rapperen Multi og fire dansere, Moss Gospel Company, et stort «masschoir» og flere til. Det er også duket for overtraskende gjester.

Kor-90, som er fra Gjøviksdistriktet, har fra tidlig i 90-årene arrangert såkalte «Kor-Kræsj-helger» med flere lokale kor tilstede. Inntil i fjor har storarrangementet i følge dem selv ligget noe nede pga. gjennomføringen av andre større musikkprosjekter med Kor-90. Påskegospel ble i 2001 arrangert i Gjøvik Olympiske Fjellhall med bl.a. Reflex, som da hadde sesongpremiere på pasjonen «7 døgn i Jerusalem» av Martin Alfsen sammen med Kor-90. Totalt deltok over 130 sangere.

Før jul kontaktet NGV (Norwegian Gospel Voices) Kor-90 med forespørsel om koret kunne tenke seg et konsertsamarbeid siden de var ute med ny plate i mars. De var på jakt etter samarbeidspartnere, og Kor-90 takket ja. Ballen rullet fort videre ,og flere og flere kor tok kontakt og ønsket å være med.

— En forutsetning for å få dette til er at alle bidrar med dugnadsinnsats. Konsertkorene opptrer uten fete honorarer, og dekker reise og andre utgifter selv. Flere sier at de gjerne blir med for å få opp interessen for denne type gallaer igjen. En stort CD-salgsbod vil dessuten være på plass under hele gallaen, forteller arrangørene.

Om de forskjellige korene sakser vi følgende opplysninger fra presseskrivet vi har mottatt:

«Kor-90 fra Gjøvikdistriktet har siden starten i 1990 hatt et høyt aktivitetsnivå og har bidratt med flere store gospelprosjekter. Korets musikkuttrykk ligger tett opp til pop, jazz og gospel. Reflex har stor konserterfaring og uttalige album bak seg, og regnes som en godbit for gospelelskere. Koret har etablert seg som et av de mest aktive kor i skandinavisk gospel. NGV gjør amerikansk bykirkegospel med beksvart trøkk, masse energi og en enorm utstråling og formidlingsevne. Korets splitter nye CD har høstet toppkarakterer i landets største aviser. Gjøvik-korene Snertingdal Gospelkor og Vardal Gospelkor under ledelse av Øyvind og Elisabeth Alund og Henning Barlund, vil sørge for fengende rytmer og heftig gospel. Jazzpastoren Øystein Wang kommer med sitt seks år gamle Popcorn TenSing under ledelse av Ellen Sand. Moss Gospel Company har høstet mange lovord, både som fylkets beste i Østfold, og noen mener sågar de tilhører landets ypperste i sitt slag.»

Leder for korene Reflex fra Oslo og Kor-90 fra Gjøvik er Martin Alfsen; komponist, arrangør, musiker, produsent og korleder; og ellers et kjent navn i gospel- og kristen musikk i Skandinavia gjennom en årrekke. Han er også gallaens konferansier. Gallaens husband består av Lewi Bergrud (bass/vokal), Ronny Ødegaard (keyboards), Geir Holten (trommer), Jørn Fodnestøl (gitar), Roy Nikolaisen (trompet/flügelhorn) og Ola Narten Svendsen (tenorsax).

Gallaen starter søndag 7. april, og billetter kan kjøpes på Fjellhallens Servicebygg hver dag mellom kl. 10.00 – 18.00, eller via telefon 61 13 82 11. Det settes også opp egne «supporter-busser» fra Oslo S søndag ettermiddag.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.