Svein Eriksen

Svein Eriksen ny direktør i Vestfoldfestspillene

Svein Eriksen (45) er tilsatt som ny direktør for Vestfoldfestspillene. Eriksen kommer fra stillingen som arrangementssjef i Oslo Konserthus, hvor han har vært siden 1997. Nåværende festspilldirektør Birger Carlsen har takket ja til jobben som direktør for Festspillene i Nord-Norge. – Det gleder jeg meg veldig til, sier Carlsen. Men først skal han gjennomføre årets festspill i Vestfold, hvor hovedtemaet er den menneskelige stemme og hvor Jaga Jazzist-brødrene Horntveth er festspillkunstnere.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

Svein Eriksen tiltrer stillingen til høsten. Foruten jobben som arrangementssjef i Oslo Konserthus har Eriksen en lang og sammensatt erfaring med festivaldrift, artistformidling og programskaping fra bl.a. Oslo Sommeropera og Oslo Arts Management.

Vestfoldfestspillene er regionens største kulturarrangement. Festspillene arrangeres i år for 13. gang i perioden 27. juni – 6. juli. Temaet for årets festspill er den menneskelige stemme. – Alle mennesker har et forhold til stemmen. Å skrike er det første vi gjør når vi kommer til denne verden. Vi ønsker å gjøre ære på menneskestemmen i årets festspill, sa en blid og tydelig fornøyd festspilldirektør til NRK Vestfold. Birger Carlsen kan blant annet by på Grammy-nominerte Patti Austins hyllest til Ella Fitzgerald, Francis Poulencs La voix humaine (1958) med sopranen Toril Carlsen og strupesang fra Sibir.

Dessuten har han også fått festspillkunstnerne, Lars og Martin Horntveth fra Jaga Jazzist, til å bruke vokal på musikken sin for første gang. De to har laget bestillingsverket Juxtapose for Vestfoldfestspillene, som blant annet skal spilles på et mekanisk verksted i Larvik.

Det er første gang musikere er valgt som festspillkunstnere. – Vi har fått frie tøyler og har laget et bestillingsverk på 70 minutter hvor vi bruker det vi kan, og litt av det vi ikke kan, sier Lars Horntveth. – For første gang jobber vi med sangsolister og vokal. Thomas Dybdahl skal synge, forteller Horntveth. Urframføringen av Juxtapose skjer den 30. juni.

I løpet av festspillperioden skal også 20 ungdommer som er plukket ut gjennom Ungdommens Kulturmønstring, spille konserter fra en mobil scene anbragt på en lastebil som vil turnere rundt i hele fylket til strender, kjøpesentra og parker. Ungdommene skal sette sammen et sceneshow med hovedvekt på rap, men med ingredienser fra Ungdommens Kulturmønstring i Vestfold. Forestillingen har fått navnet “Babbel & Beat”, og direktøren er fornøyd med å ha fått norsk rap inn under festspillparaplyen. –Det henger sammen med en av våre hovedsatsningsområder i år: menneskestemmen. Rap har masse rytmikk, og er veldig til stede i dagens populærmusikk. Festspillene skal aktivisere ungdommen, i stedet for at vi middelaldrende skal finne noe som er hipt for dem, sier Birger Carlsen til Sandefjords blad.

Svein Eriksen overtar med andre ord et stort publikum og en festival med stor spennvidde. – Et samlet styre ser med begeistring på at Eriksen takket ja til direktørstillingen, sier styreleder Halvard Kausland.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev