Magne Hegdal, 2004 (Foto: Ann-Iren Ødeby)

Strålende kritikk av Magne Hegdal

Komponisten Magne Hegdal fikk 11. november urfremført verket ”Stort sett” for fiolin og piano i Borås, Sverige. Verket, som Hegdal selv karakteriserer som sitt viktigste verk, ble fremført av fiolinisten Anna Lindahl og pianisten Kristine Scholz.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Magne Hegdal har flere fremførelser i den viktige konsertserien ”Ny Musikk” i Borås. Serien har gått over mange tiår. Den kjennetegnes bl.a. ved et meget høyt internasjonalt nivå på utøvere og musikk som fremføres, og musikken såpass spesiell at man i Sverige bruker begrepet ”Borås-stilen”. Dette er et sted der komponister utgjør en betydelig del av publikum. Av de gjestende artistene som har spilt på festivalen kan nevnes Herbert Henck, Christian Wolff, Aldo Clementi og Alvin Lucier, Howard Skempton og Chris Newman

Om ”Stort sett” sier Magne Hegdal at stykket omfatter alt fra objektiv barkbillemusikk til det rent personlige, som drømte melodier og følelsesmessig slagg. ”Og det inneholder element av sorgarbeide – og likevel, når jeg komponerer så komponerer jeg musikk. Det er det hele. Men likevel: Her handler det også om døden. Og om minner. Om å glemme – og å huske (gjenfinne).”

I sin kritikk av verket karakteriserte den anerkjente svenske musikkritikeren Rolf Haglund som et mesterverk i klasse med Beethoven: Han berømmer «Hegdal for i sitt halvannen time lange stykke å fremstille hele samtidskulturens dilemma og vekke til innsikt, om mulig snu hele utviklingen, gjennom rent musikalske virkemidler.»

Hele anmeldelsen i Borås Tidning kan leses her.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev