Highasakite på Kongsberg Jazzfestival 2019

Støy: Grenser for velvilje

Rockforbundet følger opp bruddet med Helsedirektoratets støy-veileder med en høringsuttalelse om myndighetenes «mangel på interesse og støtte til tiltak»

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

I følge Norsk Rockforbund har myndighetene hatt flere muligheter til å støtte gode tiltak mot for høy konsertlyd, men har flere ganger unnlatt å gi støtte til blant annet utdeling av ørepropper.
Forbundet er en del av sammenslutningen «Grenser for lyd» som nylig valgte å [link id=65903 title=»bryte med Helsedirektoratets arbeid»] med en ny veileder for arrangører («Veileder for vurdering av lydnivå for å forebygge helseskader ved bruk av musikkanlegg».)
Som medlem av Grenser for lyd støtter Rockforbundet utmarsjen med begrunnelsen at veilederen legger opp til grenseverdier som er «lavere enn selv Folkehelsas normer for støy».
I følge pressemeldingen fra forbundet fokuserer forslaget, som Helsedirektoratet har sendt ut på høring, ensidig på hvor skadelig forsterket lyd er. Dermed unnlater forslaget å anerkjenne at også konserter som gjør bruk av musikkanlegg «skaper mange gode opplevelser for tusenvis av mennesker hvert år».

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev