Trompet

Storbandfestivalen Tønsberg 9.-12. august

Torsdag åpner ny Storbandfestival i Tønsberg. Grieg, Sinatra, Buddy Rich, Jahn Teigen, Vidar Busk og Odd Børretzen er noe av det som står på programmet.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Fra førstkommende torsdag blir det Storbandfestival i Tønsberg, med 300 musikere fra både inn- og utland som mønstrer de ulike festivalscenene.

— Vi lover stor festivitas og høy festivalstemning på arenaene, med mange fargerike og fremragende musikere. Det blir full servering, nattjazz og klubb-events til ut i de små timer, sier festivalsjef Stein R Ludvigsen og presse & kommunikasjonssjef Bjørn B Jacobsen i Storbandfestivalen.

De to hadde noenlunde de samme rollene da de for 32 år siden arrangerte den siste av de tre legendariske Ragnarock-konsertene på Ullevål Stadion i 1975.

Åpningskonserten i Oseberg Kulturhus torsdag kveld, markerer årets Grieg-jubileum med Peer Gynt-suitene i storbandarrangement av Helge Hurum. Konserten har tittelen ”Peer du svinger” og er en jazzversjon av Per Gynt Suite arrangert i storbandformat. Denne Jazzversjonen var et bestillingsverk til åpningen av OL på Lillehammer i 1994, og følger scene til Henrik Ibsens Peer Gynt. Solistene er Elin Rosseland vokal og Knut Riisnæs tenor.

Det blir Sinatra og Sammy Davis jr i storbandformat med et av Sveriges fremste storband, Janne Ersson Monster Big Band, som også inviterer til en forrykende ”Tribute to Buddy Rich”-konsert, som har høstet lovord på de store jazzfestivalene over hele Europa.

Tønsberg egen sønn Jahn Teigen gjør sin eneste konsert i Norge i år, med landets eneste storband bestående av kun jenter: SheBop Big Band. Her presenteres for første gang høre Popol Vuh-låter som ”Queens of all queens” i storband-versjon. Teigen skal også gjøre noe softere og kjente evergreens. På denne konserten, som går både fredag og lørdag, deltar også Vidar Busk.

Odd Børretzen har fått oppdraget med å åpne hele Storbandfestivalen i Oseberg Kulturhus torsdag kveld kl. 19:00.

For mer detaljert program, se storbandfestivalen.no.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev