Marinemusikken 2007 (Foto: Lars Igesund/KNMM)

Stor entertainer til stor konsert

Lill Lindfors er årets solist på Marinemusikkens fyrverkerikonserter i juni. Det er 16. året at Marinemusikken arrangerer fyrverkerikonserter av denne typen.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Lill Lindfors er en av de største entertainerne i Norden. Lindfors har over 70 utgivelser og mer enn 40 år som artist bak seg. Hun er en meget allsidig artist som har deltatt i Melodi Grand Prix, musikaler, revyer, komiserier og hatt egne tv-show i Tyskland, England og Sverige.

Lindfors gjorde tre konserter med Kongelige Norske Marines Musikkorps våren 2006 (Drammen, Horten og Skien) noe som virkelig ga mersmak hos alle parter. Hun ytret umiddelbart ønske om å gjenta møtet med Marinemusikken og publikum, og da sjansen bø seg for årets fyrverkerikonsert var saken klar. Med seg har hun sin faste arrangør og pianist, Anders Ekdahl.

Blant tidligere artister som har gjestet Marinemusikkens Fyrverkerikonserter kan nevnes: Kåre Conradi og Mariann Aas-Hansen, Ole Edvard Antonsen, Solveig Kringlebotn, Mia Gundersen, Yngvar Numme, Anbjørg Lien, Sven-Bertil Taube og Brazz Bros.

Folkefest

Det er 16. året at Marinemusikken arrangerer fyrverkerikonserter av denne typen, en konsertform som har utviklet seg til en folkefest for hele familien, og blant sommerens kulturelle høydepunkter for hele regionen. Konseptet med å kombinere klassisk- og populærmusikk, anerkjente og populære artister med et fantastisk avslutningsfyrverkeri til Georg Friedrich Händels ”Music for the royal fireworks” har vært en stor suksess som mange har prøvd å kopiere.

Bak fyrverkeriet står som vanlig Kjell Hanshaugen og Stig Erik Wessel. Dirigenter i år som i fjor er Leif Arne Pedersen og Lars Erik Gudim. Konferansier annonseres senere.

Fjorårets konserter satte igjen publikumsrekord med over nesten 8000 publikummere på Karljohansvern, og nesten 3000 besøkende til Oscarsborg. Med årets artist regner man med minst like god respons hos publikum. Billettene er i salg allerede, og publikum oppfordres til å kjøpe bestille billetter i god tid. Både på Oscarsborg og på Karljohansvern var man sist år i nærheten av nå maksimum kapasitet.

Konserten i Horten er et samarbeid mellom Marinemusikken, Vestfoldfestspillene og Horten Kommune. Konserten på Oscarsborg er i samarbeid med Nasjonale Festningsverk og Oscarsborg Festnings Venner.

Den Kongelige Norske Marines Musikkorps (Marinemusikken) er ett av fem korps i Forsvarets Musikk. Korpset fremstår i dag som et moderne ensemble med sterke bånd til både de militære tradisjoner og til publikum lokalt og nasjonalt og har siden 1820 vært en viktig kulturbærer utad mot den sivile befolkning og innad i Forsvaret.

Korpset består i dag av 29 profesjonelle musikere med 4-6 år med høyere utdannelse fra musikkhøgskoler i inn og utland.

Karljohansvern, Horten 29.06.07
Oscarsborg Festning, Drøbak 30.06.07

Stillinger

Stipendiat i musikk

Universitetet i Stavanger

Kantor/organist – 100%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor – 50%

Kongsberg kirkelige fellesråd

Kantor/ organist

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Forskningsbibliotekar

Nasjonalbiblioteket

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev