Solveig Slettahjell, 2004

Sterk programlansering for Oslo Jazzfestival

Oslo Jazzfestival slapp tirsdag 11.mai klokken tolv sitt program for årets jazzfestival. Festivalen er i sitt 19 år, og nytt av året er to nye scener, «Fabrikken» og «Muddy Waters» og et samarbeid med årets studentfestival «Studio». Ellers bød programmet på godbiter for de fleste, deriblant Bobby McFerrin, Clark Terry og Phil Woods. Særlig merkbart er det store norske og skandinaviske innslaget, representert ved blant andre Solveig Slettahjel, Søyr, Ola Kvernberg, Jan Erik Kongshaug kvartett og mange flere.

Kalender

Operapub på Røverstaden

27/10/2021 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble Allegria og Oslo Kammerakademi

30/10/2021 Kl. 14.00

Oslo

Lørdagsopera 30. oktober

30/10/2021 Kl. 15:30

Oslo

Av Kyrre Tromm Lindvig

Oslo Jazzfestival har i mange år hatt et image av å være en festival øremerket den tradisjonelle swingjazzen, men alle som har vært tilstede i alle fall de siste 10 årene vet at denne betegnelsen ikke holder stand lenger. Særlig med årets program skulle den siste tvil være feid tilside: Hovedstaden har en jazzfestival som presenterer det ypperste innen jazz og dets beslektete former, og er helt på høyden med sine mer kjente «brødre» i Molde og Kongsberg.

Det var et meget stolt styre som på et fullstappet «Bare Jazz» i Oslo kunne presentere programmet for den 19. i rekken av jazzfestivaler i Oslo. Etter en heftig saxofonsolo av Kjetil Møster (som for øvrig også er en av festivalartistene) var alle lutter øre for hva festivalen hadde tenkt å presentere for hovedstaden i 2004.

Og det viste seg å ikke være lite: Fra å være en festival med 350.000 i budsjett og en stab på 43 frivillige entusiaster, slik det var i festivalens første år i 1986 har festivalen i år et budsjett på 8,5 millioner og 240 frivillige. I løpet av en hektisk uke i august vil det bli arrangert det 78 arrangementer med 450 musikere fra 15 land. Men alt er ikke bare fryd og gammen. Daglig leder Aage Teigen fortalte at årets sterke program ble til til tross for en del kalddusjer.

— To av våre sponsorer trakk seg i siste liten og det var ikke sikkert i hvilken grad vil ville være i stand til å kunne presentere det vi hadde planlagt for i år. Imidlertid så bestemte stiftelsesstyret i jazzfestivalen seg for å satse offensivt allikevel, forteller Teigen.

Han overlot ordet til presseansvarlig Lise Gulbrandsen, som så loset de fremmøtte gjennom de forskjellige spillestedene og artistene. Av de mest profilerte artistene kan vi nevne Phil Woods, Bobby McFerrin, , Nils Petter Molvær, , Lee Konitz, Take 6, Clark Terry, Alice Babs, Greg Osby, Arild Andersen, Mats Gustafsson, Randy Brecker, Bill Evans og Niels Henning Ørsted Pedersen.

Det norske jazzmiljøet er vitalt som aldri før og følgelig også godt representert, blant annet med Solveig Slettahjell Slow Motion Orchestra, Come Shine, Christian Wallumrød, Håvard Wiik, The Real Thing, Eivind Opsvik, Jan Erik Kongshaug kvartett med Knut Riisnæs, Søyr Farmer Marked, Ketil Gutvik F E M, Friko Sharp 9, Christina Bjordal, Elektro Ompaniet, The Swing Oack (tidl. Sinatra Songbook) og mange flere.

For komplett programmoversikt, konsertsteder, priser, m.m. henvises til Oslo Jazzfestivals hjemmesider, som du kan finne ved å følge lenkene nedenfor.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev