Therese Birkelund Ulvo (Foto: Andreas Ulvo)

"Sølv" til Norge i Internasjonale Rostrum for komponister

Therese Birkelund Ulvos Shadows and Shields ble anbefalt for radiospilling under konkurransen som ble avholdt fredag kveld i Wroclaw i Polen.

Kalender

Glogerfestspillene: Klassisk fra dA til nÅ

28/01/2022 Kl. 18:00

Viken

Glogerfestspillene: Festkonsert

28/01/2022 Kl. 20:00

Viken

Glogerfestspillene: Med egne ord

28/01/2022 Kl. 09:30

Viken

Glogerfestspillene: Vox Humana

29/01/2022 Kl. 17:00

Viken

Iternational Rostrum of Composers er en internasjonal mønstring av kringkastere fra nærmere 30 land som presenterer utvalgt ny musikk fra sine respektive land. Det 63. Internasjonale Rostrum for komponister gikk av stabelen kveld i Wroclaw i Polen.
Her ble det kåret «vinnere» i klassene; Generelle verk og Komponister under 30 år. I tillegg gir kategorien for unge komponister to anbefalte verk for radiospilling, mens det i den generelle kategorien er 11 verk som anbefales.
Norske Therese Birkelund Ulvos Shadows and Shields (for klarinett og orkester), i opptak fra urfremføringen i Grieghallen i Bergen kom blant de anbefalte verkene.
I den generelle kategorien ble det utvalgte verket:
Oscar Bianchi, Sveits: Partendo, Lasciando le erbe tali quali sono For kontratenor og ensemble.
I kategorien for komponister under 30 år ble det utvalgte verket: Maria Kõrvits, Estland: „langedes ülespoole, taeva kaarjasse kaussi“ („falling up into the bowl of sky“) For symfoniorkester
Disse er garantert radioavspilling i omtrent 30 deltakerland, og distribusjon gjennom Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) til enda flere land (107 aktive og assosierte kringkastere i 76 medlemsland). Det er også mulighet for at de vil få bestilling fra Svensk Radio og Fransk Radio, men betingelsene her er ikke klare.
NRKs andre kandidat, Lene Grenagers Vev (orkester), nådde dessverre ikke opp blant de 55 verkene som ble vurdert. I fjor gikk Jan Erik Mikalsen til topps i Rostrum.
Rostrum, eller IRC, arrangeres av IMC (International Music Council) i samarbeid med de ulike radiostasjonene. Det skal ikke være en ren komposisjonskonkurranse, men et forum for å utveksle informasjon, trender, lære om tendenser og kulturpolitikk i deltakerlandene. En rekke land i Europa har deltatt i de siste årene, pluss Mexico, Hong Kong, Australia og Argentina. 30 land i alt. Fjorårets Rostrum ble arrangert i Tallinn, Estland, og neste år finner Rostrum sted i Palermo, Italia, i samarbeid med Italiensk Radio og Conservatorio di Palermo «Vincenzo Bellini» – en av verdens eldste musikkutdanningsinstitusjoner, som feirer 400-årsjubileum til neste år. «Rostrum» er latin for «nebb» men brukes i overført betydning om et talerør, eller en plattform for å dele informasjon (podium).

Stillinger

Produsent

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada

Produsent / Arrangementssjef

Grieg in Bergen Int Festival

Musikkfaglig medarbeider

Musikk I Skolen

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this