Det Norske Solistkor 2006-1/Foto: C. Wesenberg

Solistkoret på Parkteatret 17. mai

Faren for allsang er forholdsvis stor når Det Norske Solistkor entrer scenen på Parkteatret 17. mai. Koret vil til og med trekke det så langt som å si at det ikke vil være til å unngå at publikum stemmer i på noen av sangene.

Kalender

17. mai inviterer Det Norske Solistkor til konserten «Mellom bakkar og berg» på Parkteatret scene kl. 19.00

I invitasjonen skriver de følgende:
«Etter en lang dag i byen med barnetog, pølser og is, håper vi at så mange som mulig vil komme på Parkteatret for en uhøytidelig og sosial avslutning av nasjonaldagen. Sammen med gjestedirigent Torbjørn Dyrud skal vi sørge for at stemningen holdes oppe med et knippe sanger av Edvard Grieg og folketoner fra vår nasjonale sangskatt.

Men ikke alt repertoaret er egnet for allsang: Moderne klassikere er vanskelig å komme utenom når Det Norske Solistkor står på scenen, denne gangen Arnold Schønbergs Friede auf Erden. Schönberg har selv sagt: «Verket er en illusjon – fred på jord finnes ikke, og ingen kor i dag makter å fremføre verket…» Men det er selvfølgelig viktig at man prøver!»

Program:
Edvard Grieg: Våren
Fædrelandssalme
Ved Rondane
Røtnams-Knut
Jeg lagde meg så silde
Kvålins Halling
Ave Maris Stella
Håkon Berge (arr.) Hele Norge synger
Bjørn Kruse (arr.) Vi vandrer med freidig mot
Lindeman (arr.) Mellom bakkar og berg
Grieg: Landkjenning
Dona nobis pacem
Arnold Schönberg Friede auf Erden

Torbjørn Dyrud – gjestedirigent
Torbjørn Dyrud er for første gang gjestedirigent for Det Norske Solistkor. Han er utdannet kirkemusiker fra Norges Musikkhøgskole 1996-2000, med Harald Herresthal som lærer i orgelspill samt Tore Erik Mohn og Grete Pedersen som lærere i kordirigering.

Dyrud tok diplom i kordirigering ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm våren 2003 etter to års studier hos professor Anders Eby. Som dirigent har han arbeidet med Ginnungagap, Oslo Filharmoniske kor, Oslo Kammerkor, Radiokören m.fl. For tiden arbeider han prosjektvis med sitt eget vokalensemble, Cor.

Torbjørn Dyrud er også aktiv som improvisasjonsmusiker, primært i forbindelse med arbeidet som kantor i Kampen menighet, Oslo. Han har også studert komposisjon ved Norges Musikkhøgskole med Yngve Slettholm som hovedlærer.

Altså Parkteatret 17. mai. Billetter selges i døren: 200/150 + avgift, og på Billettservice.no

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev