Rolf Gupta

Rolf Gupta til Kristiansand Symfoniorkester

Rolf Gupta er blitt ny sjefdirigent og kunstnerisk leder for Stiftelsen KSO – Kristiansand Symfoniorkester (KSO). – Kulturlivet i Kristiansand er i rivende utvikling, og KSO har opplevd en vekst de siste år som knapt noen kulturinstitusjon i vårt land kan vise maken til. Siden slutten av 90-tallet og frem til i dag er publikumsveksten kloss opp mot 350 %, forteller KSO-direktør Øystein Eidsaa.

Kalender

OPUS13: Debutkonsert

25/01/2022 Kl. 19.00

Oslo

Operapub på Røverstaden

26/01/2022 Kl. 19:00

Oslo

Glogerfestspillene: åpningskonsert

26/01/2022 Kl. 19:30

Viken

KSO og Rolf Gupta har etter det de omtaler som «en god og grundig dialog» funnet en spennende plattform for et fremtidig samarbeid.

— Kulturlivet i Kristiansand er i rivende utvikling, og KSO har opplevd en vekst de siste år som knapt noen kulturinstitusjon i vårt land kan vise maken til. Siden slutten av 90-tallet og frem til i dag er publikumsveksten kloss opp mot 350 %. Antall årsverk i stiftelsen er tredoblet og antall konserter er mer enn doblet. Likevel er visjonen klar: fortsatt vekst både kvantitativt og kvalitativt, uttaler KSO-direktør Øystein Eidsaa i forbindelse med ansettelsen av Gupta.

Et nytt teater- og konserthus er forventet å stå klart for innflytting i 2010. Det skrives kontrakt med Rolf Gupta for perioden 1. august 2006 til 31. juli 2009. Samtidig er det er en felles intensjon at Rolf Gupta skal ta hånd om den videre kunstneriske utvikling og føre et orkester på høyt kunstnerisk nivå inn i den nye konsertsalen.

Komponisten og dirigenten Rolf Gupta er fra Kristiansand, og vender nå hjem i en interessant stilling som både sjefdirigent og kunstnerisk leder.

— RolfGupta har kulturpolitiske visjoner for sin nye arbeidsplass. Han ønsker ikke et orkester som kun produserer musikk, men et orkester som arbeider for å utvikle dialogen med det samfunn som omgir det. Gupta ønsker å vokse sammen med orkesteret inn i et nytt konserthus, uttaler Eidsaa.

Det heter videre at Gupta ser på orkesterets fleksible struktur med de tre hovedensembler – Kristiansand Symfoniorkester, Kristiansand Kammerorkester og Kristiansand Blåseensemble – som interessant og utfordrende.

— Musikerne våre er i tillegg villige til å opptre i hvilken som helst konstellasjon helt ned til duett. Det åpner for mange spennende muligheter, mener KSO.

Rolf Gupta avslutter sitt arbeid som sjefsdirigent for Kringkastingsorkesteret ved inntreden i ny stilling fra 1. august 2006.

Terje Boye Hansen avslutter ved Guptas inntreden sitt engasjement som sjefdirigent for symfoniorkesteret etter fem års virke i stillingen. Boye Hansen fortsetter i en nå utvidet stilling som dirigent ved den Norske Opera, men vil også i fremtiden være gjestedirigent i KSO.

Det er for tidlig å takke da Boye Hansen fremdeles vil virke i sin stilling ut inneværende sesong, men Boye Hansen har uten tvil en stor del av æren for den publikumssuksessen orkesteret har opplevd de senere år.

KSO engasjerer også kunstneriske ledere underlagt sjefdirigenten for henholdsvis Kammerorkesteret og Blåseensemblet. Posisjonen for Kammerorkesteret er for tiden ubesatt. Dirigent Bjørn Sagstad forsetter sitt engasjement som kunstnerisk leder for Blåseensemblet.

Redaksjonell note: Ballade vil i morgen bringe et intervju med Rolf Gupta i forbindelse med den nye stillingen, skrevet av Emil Otto Syversen i Fædrelandsvennen.

Stillinger

Festivalsjef/ kunstnerisk leder

Riddu Riddu Festivála

Universitetslektor i gehørtrening

Norges musikkhøgskole (NMH)

Country Manager

Musikkundervisning Norge AS

Generalsekretær

Noregs Ungdomslag

Seksjonssjef for økonomi, personal og arkiv

Norges musikkhøgskole (NMH)

PR & Markedsansvarlig

Rockefeller, John Dee og Sentrum Scene

Solo OBO Bodø

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this