NordlandMFUke20_SkyNY0108

Robert Wilson på Kunsthøgskolen

Den verdenskjente regissøren, danseren og kunstneren Robert Wilson holder foredrag og performance på Kunsthøgskolen i Oslo torsdag 20. januar. Wilson er i Norge i anledning oppsetningen av Peer Gynt ved Det Norske Teatret. Han benytter anledningen til å samle penger til kunstsenteret Watermill Center som han startet i 1992, så kalaset koster kr. 500, men så får man også en kveld med en av vår tids viktigste scenepersonligheter.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Amerikaneren kan vise til en helt spesiell karriere som spenner over billedkunst, arkitektur, dans, scenografi, performancekunst, teater, design, opera og videoproduksjon.

”Han er som Da Vinci. Han er instruktør, danser og en fantastisk maler”, uttalte musiker og en av Wilsons mange samarbeidspartnere, Tom Waits.

Premieren på Peer Gynt på Det norske er 19. februar i år. Wilson har ansvaret for regi, scenografi og lysdesign. De siste årene har han vært med på å gjøre eksperimentelt teater populært blant et bredere publikum, og Wilson omtales som universalgeni og en trollmann med teaterlys.

Robert Wilson er født i 1941 i Waco, Texas. Etter utdannelse ved University of Texas og Brooklyns Pratt Institute har han jobbet med forestillinger og holdt utstillinger verden rundt. Underveis har han samarbeidet med en rekke verdenskjente kunstnere. Blant hans prosjekter finner vi kulturfabrikken Watermill Center på Long Island utenfor New York hvor kunstnere innen ulike disipliner møtes for å dyrke fram nye ideer og samarbeidsprosjekter.

Wilsons foredrag/performance torsdag 20. januar varer i ca. tre timer og finner sted på hovedscenen til KHiO på Seilduken. Oppmøte senest klokka 18.45 i Fossveien 24 (inng. Steenstrupsgt) Pris: 500,- (inntektene går til Watermill Center)

Det er begrenset antall plasser til rådighet. Bindende påmelding skjer så lenge det er plass og innen 18. januar til Katarina Flodén. Telefon: 22 99 57 08 eller e-post kataflod@khio.no

Mer om Robert Wilson finnes på: www.robertwilson.com

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev