Musikkforleggerne

Robert Wilson på Kunsthøgskolen

Den verdenskjente regissøren, danseren og kunstneren Robert Wilson holder foredrag og performance på Kunsthøgskolen i Oslo torsdag 20. januar. Wilson er i Norge i anledning oppsetningen av Peer Gynt ved Det Norske Teatret. Han benytter anledningen til å samle penger til kunstsenteret Watermill Center som han startet i 1992, så kalaset koster kr. 500, men så får man også en kveld med en av vår tids viktigste scenepersonligheter.

Kalender

BYOHP: Numinous Beginnings

28/11/2020 Kl. 12.00

Vestland

Kampenjazz Lyder Røed kvintett

29/11/2020 Kl. 20:00

Viken

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Amerikaneren kan vise til en helt spesiell karriere som spenner over billedkunst, arkitektur, dans, scenografi, performancekunst, teater, design, opera og videoproduksjon.

”Han er som Da Vinci. Han er instruktør, danser og en fantastisk maler”, uttalte musiker og en av Wilsons mange samarbeidspartnere, Tom Waits.

Premieren på Peer Gynt på Det norske er 19. februar i år. Wilson har ansvaret for regi, scenografi og lysdesign. De siste årene har han vært med på å gjøre eksperimentelt teater populært blant et bredere publikum, og Wilson omtales som universalgeni og en trollmann med teaterlys.

Robert Wilson er født i 1941 i Waco, Texas. Etter utdannelse ved University of Texas og Brooklyns Pratt Institute har han jobbet med forestillinger og holdt utstillinger verden rundt. Underveis har han samarbeidet med en rekke verdenskjente kunstnere. Blant hans prosjekter finner vi kulturfabrikken Watermill Center på Long Island utenfor New York hvor kunstnere innen ulike disipliner møtes for å dyrke fram nye ideer og samarbeidsprosjekter.

Wilsons foredrag/performance torsdag 20. januar varer i ca. tre timer og finner sted på hovedscenen til KHiO på Seilduken. Oppmøte senest klokka 18.45 i Fossveien 24 (inng. Steenstrupsgt) Pris: 500,- (inntektene går til Watermill Center)

Det er begrenset antall plasser til rådighet. Bindende påmelding skjer så lenge det er plass og innen 18. januar til Katarina Flodén. Telefon: 22 99 57 08 eller e-post kataflod@khio.no

Mer om Robert Wilson finnes på: www.robertwilson.com

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Virksomhetsleder kultur

Eidsvoll kommune

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev