På kanten - Erik Valebrokks spalte i popbladet POP 1985

Reisebrev fra Tokyo

De norske sangerne Ragnhild Groven Holmboe og Rolf Nykmark er for tiden på turné i Japan. Her følger den første av mini-rapportene som de regelmessig vil sende hjem via Ballade.

Kalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Tokyo 3. oktober 2000

Sopranen Ragnhild Groven Holmboe og barytonen Rolf Nykmark, sammen med pianisten Geir Henning Braaten, ankom Tokyo 30.september etter en 12 timers flyreise med bytte i Paris. Sangerne gikk rett på prøve med The Nordic Ensemble under ledelse av Koji Mrishita.

Konserten fant sted neste dag kl. 14.00 lokal tid. Verkene som ble fremført var av Jean Sibelius, Einojuhani Rautavaara, Axel Borup-Jørgensen, Gunnar de Frumerie, Edvard Grieg og Arni Bjørnsson.

Ragnhild Groven Holmboe og Rolf Nykmark fremførte sanger av Edvard Grieg, som ble meget godt mottatt av et begeistret og lydhørt publikum. Både orkester og sangere ble behørig applaudert av en så og si fullsatt sal.

Reisen fortsetter i morgen til Sapporo, hvor sangerne og Geir Henning Braaten skal ha en ny konsert.

Nytt reisebrev kommer derfor i morgen, etter retur fra Sapporo og gjennomført konsert ved Chiba Universitetet i Tokyo.

Med Tokyo-hilsen fra

Gunnveig Bergersen

Manager

Mandag 2. oktober fikk vi en velfortjent pust i bakken. Denne kvelden var vi invitert i mottakelse i Den Norske Ambassaden i Tokyo. Ambassadør Odd Fosseidbråten med frue Ingrid Farner var vertskap. Det ble en veldig fin opplevelse.

Etter bare fem timers søvn natt til tirsdag 3. oktober gikk turen med jumbojet til Hokkaido, nærmere bestemt til byen Sapporo lengst nord i Japan, der vi samme kveld ga vår første konsert med klaver og norsk/nordisk musikk. Både sal og flygel samt mottakelse var en drøm. Vi ble båret på hendene av profesjonelle japanere, som visste hva det ville si å arrangere konserter og å legge alt til rette for oss kunstnere. Det norske ambassadørparet hadde også reist til Sapporo og de var tilstede på vår konsert. Etter konserten var både ambassadørparet og vi invitert til en mottakelse i Sapporo Park Hotel med den norske konsulent i Sapporo, Seikroku Takizawa, som vertskap.

Etter fem timers søvn gikk turen tilbake til Tokyo grytidlig om morgenen den 4. oktober. Vi ble møtt på flyplassen i Tokyo av en representant for den norske ambassaden. Hun var vår tjenende ånd resten av dagen. Vi ankom Josi International University tidlig på ettermiddagen. Igjen fikk vi en fantastisk mottagelse. Her var vi invitert til lunsj. Konserten ble gitt i Mizuta Memorial Hall. Etter konserten var det en mottagelse til vår ære sammen med alle professorene på universitetet. Vi fikk dessuten den store ære å være med på en ekte japansk teseremoni.

Vi fikk en god natts søvn før vi torsdag den 5. okober ga vår siste konsert for Grieg Society i Tokyo i Suginami City Hall. Her var også en representant for den norske ambassaden tilstede. Etter konserten var vi invitert på en japansk restaurant ev Grieg Society.

Som sagt, fikk vi en fantastisk mottagelse hvor vi kom. Konsertsalene var en drøm. Overalt hadde de Steinway D flygler. Overalt møtte vi et stort og begeistret publikum, som også var kunnskapsrikt og interessert. Vi måtte alltid ha ekstranummer. Blomsterbukettene vi fikk var enorme og utrolig vakre.

En fantastisk opplevelse fra A til Å.

Med vennlig hilsen
Ragnhild Groven Holmeboe og Rolf Nykmark

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.