Radka Toneff_tribute_poster (Foto: Bjørn Stendahl)

Radka Toneff hylles på Kolbotn

Lørdag 20. september har Kullebunden Jazz tatt initiativet til en minnemarkering jazzsangeren Radka Toneff og hennes musikk.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

Markeringen, som kalles nasjonal, arrangeres i samarbeid med Kolben kulturhus og lokale kulturaktører i Oppegård kommune.

Sidsel Endresen, Karin Krogh, Kirsten Bråten Berg, Solveig Slettahjell, Live Maria Roggen og Per Jørgensen har tidligere mottatt Radka Toneffs minnepris. De vil alle delta på arrangementet.

Arild Andersen er musikalsk ansvarlig, og han får med seg flere musikere som har samarbeidet tett med Toneff, blant annet Steve Dobrogosz, Jon Eberson og Alex Riel.

Dette skriver arrangøren:

Radka Toneff er oppvokst på Kolbotn i Oppegård kommune, og det er derfor naturlig at en nasjonal hyllest til henne legges nettopp til Oppegård. Til tross for Radka Toneff’s sterke posisjon i norsk musikkliv, har det aldri tidligere vært gjennomført et tilsvarende arrangement.

Jazzvokalisten og musikeren Radka Toneff gikk bort for 26 år siden. Hennes utøvelse som musiker og musikkarven etter henne har satt dype spor i norsk musikk- og jazzliv.
Radka Toneff er fortsatt en svært anerkjent musiker både nasjonalt og internasjonalt og hennes musikkarv lever videre. Hun har spilt en svært sentral rolle i norsk jazzliv og er en av Norges mest markante jazzvokalister. Mange musikere har samarbeidet med og funnet stor inspirasjon hos Radka Toneff. Hun mottok norsk jazzlivs viktigste pris, Buddy-prisen, etter sin død.

Journalist og forfatter Marta Breen har nettopp sluppet en biografi om Radka Toneff. Breen vil fortelle fra boken, og blir intervjuet av Bjørn Stendahl.

Dette er programmet i Kolben Kulturhus på Kolbotn på lørdag:

13.00 Åpning i foajèen v/ordfører Sylvi Graham
13.30 Bokbad m/forfatter Marta Breen som forteller fra boken
«Radka Toneff – Hennes korte liv og store stemme». Intervjuer Bjørn Stendahl

14.00 TV-dokumentarer om Radka fra NRK 1976 og 1996
15.00/17.00 Ung scene – Arven etter Radka, i samarbeid med Oppegård kulturskole
19.00 Konsert – A Tribute to Radka
22.00 EKSTRAKONSERT

Dette i følge en pressemelding. Kolben har denne siden på Internett.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev