Frode Haltli (foto: CF Wesenberg)

Post-påskmatisk stress terapi i Oslo

Påskemorgen har kanskje ikke slukket sorgen, men fortvil ikke: Rundt omkring i hovedstaden spretter det opp kulturarrangementer som kan hjelpe deg og dine med å komme over påskeharer og andre traumatiske viderverdigheter man måtte ha opplevd under høytiden. Ballade gir deg oversikten.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Kyrre Tromm Lindvig

For de jazzinteresserte er det bare å infinne seg på Kampenjazz, på Kampen Bistro, onsdag 14.april klokken 20.00. Da spiller nemlig Knut Kristiansen trio med den svensk -uruguayske (!) tenorsaksofonisten Hector Bingert. Kristiansen har over 30 års fartstid i jazzen og er mest kjent for sitt arbeide med musikken til Thelonius Monk, noe som blant annet har resultert i platen «Monk Moods» i 1995. Imidlertid har han også jobbet mye med etnisk jazz og salsa, noe som kommer til å stå i fokus på konserten med gjesteartist Bingert. Sistnevnte er i følge arrangør Marit Lauten, «Sveriges store latinkonge gjennom tidene», og har spilt med det meste som kan krype og gå i musikkverdenen i USA, Europa og Latin-Amerika. På trommer og bass hører vi henholdsvis Stein Inge Brækhus og Magne Thormodsæter.

På Café Ska i Oslo kan man skilte med flere konserter frem til helgen. På torsdag 15.april får de besøk av Lars Beckstrøm, bassist i DeLillos og etter hvert også en vel etablert soloartist.

Han har tidligere sluppet skivene «Tett i Tett» og «Lykkens Kalosjer» og hans siste utgivelse, «Helium», har fått overveiende gode kritikker over det ganske land.

— En underfundig letthet preger de norske tekstene til toner beslektet med diversiteter som Country og Rock farget av alt fra Franske til Indiske undertoner. På Ska! førstkommende Torsdag vil han bre ut sitt gode humør fra vår nyopphøyede scene i caféen, meldes det fra arrangørhold.

Fredag 16.april gjester «Hoppalong Knut» fra Trondheim hovedstaden med sin reggae og ska. Det 11 mann sterke bandet skal sette Café Skas nybygde scene på en hard prøve før «Inner City Rude Boys» snurrer plater utover kvelden.

For samtidsmusikken er dette også en bra uke: I tillegg til den allerede omtalte konsert med Cikada på Parkteateret 17.april (se lenke nedenfor) så skal akkordionisten Frode Haltli opptrer med Oslo Filharmoniske Orkester 15.april. Han skal fremføre Arne Nordheims «Spur» for akkordeon og orkester. Dirigent er Mikhail Jurovskij, som også skal lose orkesteret gjennom Sjostakovitsj’ 8. symfoni.

Haltli, som blant annet ga ut platen Looking on Darkness på det prestisjetunge selskapet ECM i 2002, er fortiden en av landets mest profilerte utøvere innen samtidsmusikk. Han er medlem i ensemblene Poing og Rusk og har videre medvirket i forskjellige konstellasjoner med bl.a. No Spaghetti Edition , Oslo sinfonietta, Arve Moen Bergset, Stig Nilsson, Anne Lise Berntsen, The Source og Cicada strykekvartett, Vertavo strykekvartett, Odd Hannisdal, Marius Haltli, Oslo Nye Ensemble, Stian Carstensen, Per Sæmund Bjørkum, Isa Kathrine Geriche, Lisa Bonár, Stig Henrik Hoff, Paolo Vinaccia, Knut Aalefjær – og en hel del andre

Dirigent Mikhail Jurovskij har i mange år vært kjent som en av de ypperste tolkerne av Sjostakovitsj’ musikk. Allerede som meget ung ble Jurovskij assistent for Gennadij Rosjdestvenskij, og medvirket dermed ved flere sene uroppførelser av Sjostakovitsj’ musikk.

Denne oversikten er på ingen måte komplett, men viser i alle fall til at hvis du befinner seg i tigerstaden og skulle ha rabiat underskudd på kultur etter påsken, er det mange muligheter for å komme i balanse igjen.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev