Per Boye Hansen_2008 (Foto: Eirik Brekke)

Per Boye Hansen – Blir rådgiver for Operaen i Zürich

Direktør for Festspillene i Bergen, Per Boye Hansen, har takket ja til å være kunstnerisk rådgiver for den påtroppende sjefen for operaen i Zürich.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Samarbeidet starter umiddelbart, men vil ikke ha innvirkning på Per Boye Hansen som sjef for Festspillene i Bergen. Boye Hansen forlenget nylig sin åremålsperiode i Festspillene fram til 2015.

På en pressekonferanse i Zürich 14. juni ble det kjent at Andreas Homoki overtar som sjef for Operaen i Zürich etter Alexander Pereira i 2012. Samtidig presenterte Homoki Per Boye Hansen som sin nærmeste medarbeider i planleggingsfasen frem til han tiltrer. Festspilldirektøren skal bistå Homoki i den kunstneriske utviklingen av operahuset og ha spesielt ansvar for engasjement av sangere og dirigenter.

Styreformann i Festspillene, Pål W. Lorentzen, sier via en pressemelding at styret ser svært positivt på dette.

— Operaen i Zürich er blant verdens ledende, og engasjementet som rådgiver er en klar anerkjennelse av festspilldirektørens kunstneriske kompetanse. Samtidig betyr det også at Festspillenes internasjonale nettverk styrkes, uttalerLorentzen i pressemeldingen.

Operaen i Zürich er det operahuset i verden som produserer flest egne operaoppsetninger. For de første to sesongene skal Homoki sammen med Boye Hansen planlegge et omfattende repertoar med 20 nye operaproduksjoner og seks ballettproduksjoner, i følge pressemeldingen fra Festspillene.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev